Hayvanseverler kaybolan 80 köpeği arıyor

Hayvanseverler kaybolan 80 köpeği arıyor

Cumhurbaşkanı'ndan Bakanlık istediler

İzmir Menderes'te belediyede çalıştığı iddia edilen bir kişinin geceleri 70-80 köpeği sokaklardan toplayarak, uzak arazilere bıraktığı iddiası hayvanseverleri isyan ettirdi. Islak Burunlar Hayvan Hakları Derneği Yöneticisi Zehra Gülten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Hayvan Bakanlığı istiyoruz, başka türlü bu zulmün önüne geçemiyoruz" dedi. 

Hayvan Hakları Federasyonu, İzmir Menderes'ten gelen bir yardım çığlığı ile harekete geçti. HAYTAP'tan acil yardım talep eden Menderesli hayırseverler, 'Menderes Belediyesi'nin sokaklardaki köpekleri toplattığını ve bunları uzak bölgelere bıraktığını' iddia ettiler. 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Islak Burunlar Hayvan Hakları Derneği Yöneticisi Zehra Gülten ise iddiayı doğrulayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Türkiye'nin bir çok bölgesinde hayvanlara yönelik ihlallerin, katliam ve şiddetin yaygın olduğunu savunan Gülten, "Hayvan Bakanlığı kurulmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan çok rica ediyoruz; Hayvan Bakanlığı kurulsun. Çünkü Tarım İlçe Müdürlükleri ile polisle yetersiz kalıyoruz. Hayvan bakanlığı kurulsun bizim sesimiz duyulsun. Sayın Cumhurbaşkanım onlar da birer canlı, Allah'ın sessiz kulları, onlara hep birlikte sahip çıkalım" dedi.

HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder de sosyal medya hesabından kendisine gelen ihbarı paylaştı. Önder'e gelen ihbarda yazılanlar ise şu şekildeydi:

"MENDERES -Izmir’de kopekler toplanılıyor.. Sabahtan berı Beledıye Baskan dahıl Orman Su ve Valılıkten yardım istıyorum.. Başkanımız haberım yok desede talımat ÖZEL KALEM den gelmiş iddiası var.. Kopeklere uyusturucu atan ama yakalayamadık dıyen kişi Veterınerlık görevlisi değil!!
19 Mayıs stadı cıvarında 100 yakın kopek var şikayet oldugu icin gıttım ve hıc birini alamadım dese de cok bölgede aşılı kısır kopekler yok!! Istanbul’dan döner donmez o kopekler geri getirilmezse SUC duyurusunda bulunulacaktır.. Butun telefon konuşmaları KAYDA ALINMIŞTIR..
Gelen mesaj..
Sayın Esin hn.
ACIL YARDIM ISTIYORUZ.
Menderes/izmir'de köpekler toplatiliyor.Bu konuda acil yardımınizi rica ediyoruz.
Toplamaya belediye biz yapmıyoruz diyor lakin gece toplama yaparlarken resimler çekilmiş ellerinde resimler var. topluyan kisiyide o toplanan yerdekiler çok iyi tanıyor belediyenin adamı adı ZAFER dediler.
Şimdi bir kişide zafer bey elindeki uyuşturucu aksam yetmedi dün gece daha da fazla toplardim diyormuş.
50-80 yakın kopek toplanmış her yerden küpeli kupesiz köpekler yok nereye gitti bu köpekler? suan her kez sikayet için belediyeyi arıyor bilgimiz yok cevabı veriyorlar.
Acil yardımcı olurmusunuz su ramazan mübarek günde bu Allahın sessiz kullarinin ahini alıyorlar bu dünya hiç kimseye kalmiyacak Allah hepsini görüyor.Allah inancı olan bunu yapmaz.
saygılar."

d835d825-a686-4f13-9231-05a39abaa0dc-(1).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.