Hayvanseverler'den Menderes Belediyesi'ne: "Yaptıkları iş cinayet, katliam!"

Hayvanseverler'den Menderes Belediyesi'ne: "Yaptıkları iş cinayet, katliam!"

Hayvanseverler, Menderes Belediyesi'ne tepki göstererek "Yaptıkları iş, cinayettir, katliamdır" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz, İzmir'in Menderes ilçesinde iddiaya göre Menderes Belediyesi'nin bir personeli tarafından sokaklardan toplanarak götürülen 80 -100 arası kayıp köpekler tek tek bulunuyor. Kayıp köpekler, Menderes merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta Efemçukuru Mahallesi yakınlarında bir dağlık arazide bulundu.

Menderes'teki hayvanseverlerin bir kaç gündür sürdürdüğü hummalı çalışma sonucu bulunan bazı köpeklerin feci şekilde öldüğü bazılarının da günlerdir aç kalmasından dolayı oldukça zayıf göründükleri göze çarptı. Hayvanseverler beraberinde getirdikleri yemeklerle açlıktan ölmek üzere olan hayvanları elleriyle beslediler. Bulunan bazı köpeklerin ise diğer aç köpekler tarafından parçalandığı görüldü.

51f35129-be23-4477-b2a6-1d28c54d7f74.jpg

Yürek burkan görüntülere şahit olan ve hayvanların bulunması çalışmaları yürüten Islak Burunlar Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Gülten ve yöneticisi Zehra Gülten, günlerdir aç kalan canları elleriyle beslerken hayatını kaybeden canlar için de göz yaşlarını tutamadılar; yaptıkları açıklamada da, "Menderes Belediyesi... 4 yıldır bu faciayı yapmıyordun. Ne oldu da şimdi çocuklarımızın canlarına kıydın? Buralarda bir köpek yaşayabilir mi? Sokaktaki çocuklarımız nerede? Onlara biz bakıyorduk. Belediye olarak sizden yardım bile istemiyorduk. Biz çocuklarımıza sahip çıkıyorduk. Çekin pis ellerinizi çocuklarımızın üzerinden. Bu böyle kalmayacak. 100 tane köpeğin hesabını vereceksiniz" dedi.

"Menderes Belediyesi'nin yaptığı cinayettir, katliamdır"

Açıklamalarını sürdüren hayvanseverler, "Günlerdir arıyoruz. Bugün altıncı günümüz. Bulduklarımızı götürüyoruz şehire. Ormanda köpek yaşamaz. Onların yaşadıkları alanı biz işgal ettik. Onlar yabani hayvan değil, evciller. Belediyelerin görevi bu çocukları rehabilite edip sokağa salmaktır. Bunlarla ilgili kanunlar, yasalar var. Bu yaptıkları tamamen yasadışı bir iş. Bu yaptıklarının kısaca adı: cinayet, katliamdır. Ve bu işin peşini bırakmayacağız" dediler.

840c5e2b-4a92-479a-8c3a-b2e81b6fb553.jpg

"Küpeli köpeklerin ormanda ne işi var?"

Ormanda küpeli köpekleri bulduklarını belirten hayvanseverler, "Burada küpeli köpekler buluyoruz. Küpeli köpeklerin ormanda ne işi var? Ben mi getirdim. Ölmüş köpekler buluyoruz; gömüyoruz. Gerekli makamlara da başvurularımızı yaptık. Menderes Belediyesi hesap verecek. Bu zamana kadar yapmamışlardı, şimdi neden yaptılar? Yaptığını da şimdi tam yaptı.

906c8449-f30a-4d7e-a307-a84209297122.jpg

"Bu zamana kadar iyi bir belediye başkanıydı"

Hayvanların dağ başına bırakılmasından Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'yu sorumlu tutan Fatma Gülten ve Zehra Gülten, "Bu zamana kadar iyi bir belediye başkanıydı. Hayvanlara bakıyordu, kısırlaştırıyordu. Sokağa salıyordu. Şimdi elemanlarına bu işleri gece yaptırıyor. Gece saat 1'de uyuşturucu ilaç aldırmış. Kilitli dolapları açtırmış. Yasalara göre bu işleri ehli olması kişiler yapması gerekiyor. Bu işleri belediyenin kapıcısı, temizlik görevlisi yapamaz. Bu da suçtur. Bu işleri neden gece yapıyor? Eğer yürekliyse gündüz yapacaktı. Hayvanseverlere diyecekti ki 'Ben bu köpekleri topluyorum. Dağa götürüyorum' Kolaysa toplasaydı" dedi.

Menderes Belediyesi'ne oldukça tepkili olan hayvanseverler kayıp olan hayvanların bir kısmının daha bulunması için dağ yollarında arama çalışmalarını sürdürüyor.

46acc89b-7485-46e8-8eab-2b00962bfe04.jpg84ed3983-c674-4020-a2de-c77aa351f2c3.jpg

a9c1c819-c69c-40b0-b135-0b5a62d1253d.jpgf70034d1-d421-4d32-ac72-56ecb858d3b0.jpg

Kaynak: Gerçek Haberci
              Akmedyahaber
              Gazete Ege
              Öncü Şehir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.