HDP'li başkan ve ailesi İzmir'de gözaltına alındı

HDP'li başkan ve ailesi İzmir'de gözaltına alındı

Polis ekiplerinin evde yaptığı aramada; terör örgütü PKK’yı simgeleyen bez parçası, örgüt elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, çok sayıda yasaklı kitap ve dergi ele geçirildi.

İzmir’in Menderes ilçesinde, polis ekipleri düzenledikleri operasyonla iddiaya göre, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK’nın propagandasını yapan HDP Menderes İlçe Başkanı Halime A., eşi ve kızı gözaltına aldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik soruşturma kapsamında terör propagandası yapılan, örgütü destekleyici ve övücü paylaşımlarda bulunulan sosyal medya hesaplarını incelemeye aldı. Polis ekipleri, HDP Menderes İlçe Başkanı Halime A.’nın kızı olduğu belirlenen B.A.’nın, paylaşımlarında terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığını belirledi. Bu sabaha karşı düzenlenen operasyonla Halime A., eşi R.A. ve kızı B.A.’yı gözaltına aldı. Polis ekiplerinin evde yaptığı aramada; terör örgütü PKK’yı simgeleyen bez parçası, örgüt elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, çok sayıda yasaklı kitap ve dergi ele geçirildi, dijital malzemelere el konuldu. Emniyetteki sorgulamasının ardından B.A. savcılık talimatıyla serbest kalırken, Halime A. ile R.A.’nın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.