Hedef : “Sürdürülebilir Yeşil Kampüs”

Hedef : “Sürdürülebilir Yeşil Kampüs”

Prof. Dr. Nuri Azbar, Ege Üniversitesi’nin “Sürdürülebilir Yeşil Kampüs” politikasını senatörlerle paylaştı

Ali İhsan Mimtaş / İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Senatosunun haftalık toplantısında bir sunum yapan Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Azbar, Ege Üniversitesi kampüsünde atık su kullanımından sürdürülebilir enerjiye, karbon ayak izinden sulamaya kadar pek çok çalışma konusunda bilgi vererek “Ege Üniversitesi, ‘Sürdürülebilir Yeşil Kampüs’ olma yolunda önemli aşamalar kat etti. Üniversitemiz bünyesinde hayata geçirilen ‘yeşil üniversite’ projesini sadece ağaçlandırmadan ibaret görmüyoruz’’ dedi.  

KÜÇÜK DOKUNUŞLAR GRUBU

Ege Üniversitesinin daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir üniversite olabilmesi yolunda atılacak büyük kurumsal adımların önemine değinen Prof. Dr. Azbar, ‘‘Bu adımların yanında kampüste yaşayan bizlerin küçük olarak görülebilecek bireysel çabalarının da çok büyük etkileri ve katkıları olacaktır. Bu düşünceyle kurmayı planladığımız ‘Küçük Dokunuşlar Grubu’ bir gönüllü mücadelesi olarak ülkemiz üniversiteleri için de bir ilk ve yol gösterici olacaktır.  Bu düşüncelerle üniversitemizde çevresel açıdan bir fark ve farkındalık yaratmayı isteyen tüm gönüllülerimizi bu grubumuza katılımını bekliyoruz’’  diye  konuştu.

  “Çevresel Sürdürülebilirlik” olgusunun üniversite yaşamında ve yönetim anlayışında benimsediğini belirten Rektör Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ise Ege Üniversitesi’nin teknik ve sosyal anlamda karar verme süreçlerinin tümünde kampüste tüm öğrenci ve çalışanlar arasında çevre duyarlılığının en üst seviyeye çıkarılmasını hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.