“Hedefimiz eğitimde en yüksek kaliteye ulaşmak”

“Hedefimiz eğitimde en yüksek kaliteye ulaşmak”

Yaşam Boyu Öğrenmede e-Öğrenme Teknolojileri Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) tarafından düzenlenen “Yaşam Boyu Öğrenmede e-Öğrenme Teknolojileri Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı” İzmir Best Wern Hotel’de düzenlendi. Çalıştay,  EGESEM, UALL(İngiltere Sürekli Eğitim Derneği) ve UNISED(Türkiye Sürekli Eğitim Derneği) işbirliğinde gerçekleştirildi. Çalıştaya Pearson(İngiltere Eğitim Akreditasyon Kurumu) tarafından da destek verildi.


Çalıştayın açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz kaliteli eğitim ve nitelikli çalışmalarıyla Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından bir tanesidir. Ege Üniversitesi lisans, lisansüstü ve sürekli eğitim alanında en yüksek kaliteye ve mükemmelliğe ulaşma hedefini taşımaktadır. Hepinizin bildiği gibi teknoloji kullanan bireylerin sayısının artması yaşamımızın her alanını etkilemiş ve bireylerin kurumlardan beklentilerini değiştirmiştir. Eğitim sağlayan kurumlar, bu beklentilerin merkezine oturmuş olup, eğitimi teknoloji aracılığıyla almak isteyen öğrenci sayısı da artmıştır. Uzaktan eğitim bu teknolojik talep ihtiyacından doğmuş ve gün geçtikçe gördüğü talep de artmaktadır. Eğitim kurumları olarak bizlerden de beklenen, bu amaca yönelik olarak kullanılan öğretim teknolojilerini öğretim elamanlarımıza ve öğrencilerimize sağlamak, geliştirmek ve kullanımını teşvik etmektir. Bu nedenle üniversitelerin başlıca görevlerinden biri uzaktan ve internet aracılığıyla gerçekleştirilen eğitimlerin kalitesi ile ilgili standartları tartışmak ve geliştirmektir” dedi.


Ege Üniversitesi’nin her daim yaşam boyu öğrenmeyi desteklediğini vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz; çocuk eğitim merkezimizle, ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarımızla, yetişkinlere verilen sertifika ve kurslarla yaşam boyu öğrenmeyi uygulayan bir üniversitedir. Uzaktan eğitim alanında ise daha önce Bilgi ve İletişim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi(BİTAM) çatısı altında başlayan süreç, Eğitim Fakültesi altında da filizlenmeye başlamıştı. Şimdi ise yeni bir merkez Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (EGE-UZEM) ile tüm disiplinler ve programlar bir araya getirecek ve tek çatı altında yeni yolculuğuna emin ellerde devam edecektir. Ege Üniversitesi Yönetimi olarak bizler de bu merkezin en iyi şekilde çalışması için gerekli desteği sağlayacağız” diye konuştu.


Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) tarafından düzenlenen “Yaşam Boyu Öğrenmede e-Öğrenme Teknolojileri Kalite ve Akreditasyon Çalıştayı”nda yaşam boyu öğrenme için dijital olanakların kullanması konularının tartışılacak olması bu süreçte bizlere de yol gösterici olacaktır. Çalıştayın uzaktan öğrenmenin akreditasyonu ve kalitesinin sağlanması açısından önemli bir yol açacağına inanıyorum. İngiltere’den ve Türkiye’den gelen tüm konuşmacılara, üniversitelerin, derneklerin ve akreditasyon kurumu temsilcilerine katılımları ve çalıştayın amacına ulaşması için sarf ettikleri çabalar için teşekkür eder, verimli ve başarılı bir toplantı dilerim” dedi.

 


Toplantı sonunda hazırlanan rapor YÖK, MEB ve tüm Üniversiteler ile paylaşılarak sertifika programlarının akreditasyonuna yönelik oluşturulacak yol haritası UNISED ve TUSEM Konseyi tarafından uygulamaya geçirilecek. EGESEM programlarının bir bölümü Pearson tarafından akredite edilmiş olduğu için, bu süreçte Ege Üniversitesi öncü bir rol oynayacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.