Helil Kınay: Kadın, siyasette yok denecek kadar az

Helil Kınay: Kadın, siyasette yok denecek kadar az

Bornova Belediye Başkanlığı için tek kadın aday adayı olan Helil Kınay, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 89’uncu yıldönümünde önemli mesajlar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından tüm örgütlerle eş zamanlı gerçekleştirilen 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesine ilişkin Bornova İlçe Kadın Kolları ile birlikte gerçekleşen etkinliğe katılan Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Helil Kınay, kadının siyasette ve yerel yönetimlerde yok denecek kadar az olduğuna dikkat çekti.

wertyhujkls.jpg

1934 yılından bu yana gerçekleştirilen 24 genel seçimde seçilen 11 bin 985 milletvekilinden sadece 717’sinin kadın olduğunu kaydeden Kınay, “2023 Genel Seçiminde TBMM’de 600 milletvekilinin 119’u kadın. Önümüzde yerel seçimler var. 1930 yıllından bu yana 19 yerel seçimde, 32 bin erkek belediye başkanına karşılık sadece 156 kadın belediye başkanı seçildi. 2019 yerel seçimlerine göre bin 389 belediye başkanının sadece 22’si kadın. 50 bin 217 muhtardan sadece bin 119’u kadın. Kadın belediye meclis üyesi oranı en fazla yüzde 11” bilgilerini verdi.

Kadınların temsiliyet hakkının hem nicelik hem de nitelik olarak artması gerektiğini savunan Kınay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaşamın her alanında emeği, gücü, başarıları ile var olan kadının siyasette, yönetimin her kademesinde de var olması gerekiyor. Laik, demokratik, çağdaş özgür yarınlar kadınlar ile yükselecek. Bornova Belediye Başkanlığı aday adayları içerisinde tek kadın aday olarak inandığımız yolda mücadelemizi Bornova’dan başlayarak büyüteceğimize inanıyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.