Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Kahvaltı Önerileri

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Kahvaltı Önerileri

Tahıllı ve lezzetli sağlıklı kahvaltı önerileri

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı daha sağlıklı ve doyurucu bir biçimde yaparak güne enerji dolu bir şekilde başlamak mümkün. Tam tahıllı ve besleyici kahvaltı seçenekleri ile kalori alımınızı dengede tutarken sindirim sisteminizi de rahatlatabilirsiniz. İşte tam tahıllı ve sağlıklı kahvaltı önerileri:

1. Yulaflı muz

Yulaf en besleyici tahılların başında geliyor. Sabahları yulaf yemek sindirim sisteminizi çalıştırıyor. Yulafınızı biraz laktozsuz süt ilave ederek daha yumuşak hale getirebilir ve potasyum kaynağı olan muz dilimleri ile lezzetlendirebilirsiniz. Yulaf ezmenize dilerseniz bir tatlı kaşığı bal da ekleyebilirsiniz. Yulaf kaliteli içeriği ile uzun süre sizi tok tutar.

2. Tam tahıllı gevrek

Tahılın gücünün en kolay erişilebilir hali... İçindeki vitamin ve minerallerle hem doyurucu hem de sağlıklı bir kahvaltı seçeneği olan tam tahıllı gevreği bir bardak sütle yumuşatıp üzerine biraz da tarçın ekleyebilirsiniz. Gevreğinizi kuru kayısı gibi meyveler ve badem gibi kuru yemişlerle de destekleyerek, kahvaltı öğününüzü daha da besleyici bir hale getirebilirsiniz.

3. Tam tahıllı waffle ve yerfıstığı ezmesi

Waffle keyfini evde yaşamaya ne dersiniz? Tam tahıllı undan yapabileceğiniz waffle dilimlerinin üzerine protein ve sağlıklı yağlar açısından zengin olan yer fıstığı ezmesi sürerek kahvaltınızı oldukça lezzetli hale getirebilirsiniz. Dilerseniz waffle üzerine çilek ve yabanmersini de ekleyebilirsiniz.

4. Tahıllı pancake

Pancake güne leziz bir başlangıç yapmak için ideal. Tam tahıllı undan hazırlayabileceğiniz bol lif içerikli pancakelerinizi bal ve fıstık ezmesi gibi malzemelerle çok daha lezzetli bir kahvaltı öğünü haline getirebilirsiniz. Pancake'inizin daha doyurucu olması için bir miktar ceviz ve muz ile birlikte tüketebilirsiniz.

5. Kuruyemişli granola

Granola sağlıklı ve tahıllı bir kahvaltı seçeneği oluşturuyor. Fırınlanmış granola kavanozunun içine kuruyemiş çeşitlerinden azar azar ilave ederek bir kaşık bal ile granola kavanozunu tatlandırabilirsiniz. Granola lif içermesi ve enerji deposu bir besin olması sebebiyle sabahları size ihtiyacınız olan enerjiyi verir.

6. Tam tahıllı tost

Tost en kolay hazırlanan atıştırmalıklardan biri. Vakti kısıtlı olanlar için ideal bir kahvaltı seçeneği olan tost için tam tahıllı tost ekmeklerini tercih edin. Tam tahıllı ekmekleri keçi peyniri ve domates ile lezzetlendirip bir miktar zeytinyağı ilave ederek tost makinesinde ısıtın.

7. Meyveli kinoa

Tam bir protein zengini olan kinoayı sabah kahvaltılarında da tercih edebilirsiniz. Önceden haşlanmış kinoanızı bir kapta soğuk süt ile karıştırın. Üzerine yarım elma doğrayın ve biraz tarçın ekleyerek kinoanızı leziz hale getirin. Bol lifli yapısı olan kinoa ile güne sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz.

8. Tam tahıllı grissini çubukları

Tam tahıllı grissini çubukları pratik bir kahvaltı yapmak isteyenler için ideal. Grissini çubuklarını yoğurt ile birlikte tüketerek hem tok hissedebilir hem de sağlıklı ve hızlı bir kahvaltı yapmış olursunuz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.