Hepsini Bombalayın Talimatı Verdi!

Hepsini Bombalayın Talimatı Verdi!

Şok eden talimatı verdi! Siviller ölürse sivil zaiyat sayılacak...

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkedeki güvenlik birimlerine, denizde adam kaçırma eylemlerinin son bulması için teröristleri bombalama emri verdiğini, rehinelerin de bu durumda "sivil zayiat" sayılacağını söyledi.

Davao kentinde iş adamlarına hitap eden Duterte, daha önce Malezya ve  Endonezya Deniz Kuvvetlerine Ebu Seyyaf gibi terör örgütlerini takip için ülke  karasularına girme ve teröristleri bombalama izni verdiğini hatırlatarak aynı  şekilde ülke Deniz Kuvvetleri ve sahil güvenlik birimlerine de gerekli  talimatları verdiğini söyledi.
 
Güvenlik birimlerine, "İnsanları rehin alıp kaçmaya çalışıyorlarsa hepsini bombalayın." şeklinde emir verdiğini aktaran Duterte, rehinelerin  durumuyla ilgili olarak da "Üzgünüm, sivil zayiat" ifadesini kullandı.
 
Duterte, bu yaklaşımın, fidye için adam kaçıran terörist gruplarla  mücadelede devlete imkan sağlayacağını belirterek "İşlediğiniz suçlara karşılık  bir de ödül alamazsınız. Sizleri gerçekten patlatacağım." dedi.
 
Bu arada, Duterte'nin, şiddet ve rehin alma eylemleriyle bilinen Ebu  Seyyaf adlı terör örgütünü kastederek yaptığı açıklamanın, yaklaşık 3 ay önce bir  kargo gemisinden fidye için örgüt tarafından kaçırılan Güney Koreli kaptan ve  Filipinli mürettebatının serbest bırakılmasının ardından geldiği belirtildi.
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geç yıl ağustosta 18  yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı "bitirme"  emri vermiş, askerlerle militanlar arasında çıkan ilk çatışmada, 11 Ebu Seyyaf  militanı öldürülmüştü.
 
Filipinler'de ordu ve emniyet yetkililerinin ortak hazırladığı tehdit  analiz raporuna göre, örgüt 2016'nın Ocak-Haziran döneminde elinde tuttuğu 14  Endonezyalı ve 4 kişilik Malezyalı mürettebatı serbest bırakmak için 7,3 milyon  dolar aldığı belirtilmişti.
 
Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet  gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor.  Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in  güneyinde şiddete başvuruyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.