Her 7 kişiden biri iş yeri sahibi oldu

Her 7 kişiden biri iş yeri sahibi oldu

Torbalı Ticaret Odası, iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor. Oda bünyesinde 485 kurs açılırken, 68 kişi iş yerini açtı. Rakamlara göre eğitim alan her 7 kişiden biri iş yerini açma başarısı gösterdi.

 

KOSGEB, Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı Ticaret Odası ve İŞKUR ortaklığı ile 7 yıldır gerçekleştirilen girişimcilik kursları hızla devam ederken, önceki gün Torbalı Ticaret Odası'nda sertifika töreni düzenlendi. 7 yılda yapılan 24 kursa katılarak başarılı olan 485 girişimciye sertifika veren kurum, önceki gün düzenlenen törende de 50 kişiye sertifikalarını dağıttı. KOSGEB'ten hibe ve kredi desteğinin verildiği bu kurs sayesinde Torbalı'da 68 kişi iş yerini açtı. Düzenlediği girişimcilik kurslarıyla bu alanda sadece İzmir'de değil Türkiye'de öncü olan Torbalı Ticaret Odası, 2017'nin ilk 5 ayında da 3 kurs açarak, genç girişimcilere desteklerini sürdürdü. Sertifikalarını alan girişimci adayları, KOSGEB'den destek alabilmek için projelerini sunmaya hazırlanıyor.

 24 KURS, 485 KURSİYER 

Torbalı Ticaret Odası (TTO), İş-Kur ve KOSGEB Güney Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, 2017 yılının ilk aylarında başlayan 3 Uygulamalı Girişimcilik Kursu sona erdi. Eğitmen Alper Selvi tarafından verilen eğitimler kapsamında, kursiyerler daha çok risk alma, yenilikleri yakalama, fırsatları değerlendirme ve tüm bunların hayata geçirilmesi konusunda bilgilendirildi. Kursu tamamlayanlar, 50 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin liralık kredi almaya da hak kazanıyor. Bu yılın ilk kursları tamamlanırken, önceki gün de sertifika töreni yapıldı. Törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, İş-Kur Müdürü Mustafa Şimşek ve kursiyerler katıldı.

 KİMLER DESTEK ALIYOR

 Torbalı Ticaret Odası'nda düzenlenen sertifika töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun: "2016 yılının ilk 8 ayında toplam 6 kurs açarken, bu yılın ilk 5 ayında 3 kursumuzu açtık. Kursları açmaya devam ediyoruz. Torbalı'da bugüne kadar güzellik salonu, mobilya imalathanesi, oto yıkama, halı yıkama, ev yemekleri, organizasyon, kafe başta olmak üzere çeşitli sektörlerden tam 68 iş yeri açıldı. 50 bin lirası hibe olmak üzere toplamda da 150 bin liralık bir destek söz konusu. Torbalı Ticaret Odası olarak girişimcilere de oda kaydı, iş yeri açılışı ve resmi kurumlar ile olan işlemlerde yardımcı olmaya devam ediyoruz. Daha önce kursiyerler sertifikalarını alıp işletmelerini açıktan sonra KOSGEB'e başvurabiliyorlardı. 1 Şubat'tan itibaren, sertifikasını alan her kursiyer destek için başvuru yapabiliyor" dedi.

 'İSTEME HEVESİNİZ DEVAM ETSİN'

 Sertifika töreninde konuşan Kaymakam Kadir Sertel Otcu, isteme ve bunu uygulama anlamında kursiyerlerin gerekli adımları attığını kaydetti. Kursiyerlere hitaben, "Bu yöndeki hevesiniz devam etmeli" diyen Kaymakam Otcu, "İnsanların faydalanacağı, sizin de kar edeceğiniz bir işletme kurun. Yerel ve bölgesel kalkınmanın birer unsuru da siz olun" dedi.

İŞ-KUR Müdürü Mustafa Şimşek: "Herkesin bu vatana bir diyet borcu vardır. Kimisi askerde bunu canıyla öder, kimi de yaptığı girişimleri açtığı işletmelerle öder. Siz de genç nüfusun istihdamı konusunda öncü olmalısınız. Her yeni bir girişimci, aynı zamanda potansiyel işveren konumundadır. Genç girişimciler iş dünyasına büyük kazanç getirecektir" diye konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları törenle dağıtıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.