"Hilafeti yeniden getirmek için ısınma turları yapıyorlar"

"Hilafeti yeniden getirmek için ısınma turları yapıyorlar"

CHP'li Bayır'dan çarpıcı açıklamalar.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

HİLAFETİ YENİDEN GETİRMEK İÇİN ISINMA TURLARI YAPIYORLAR

Meclisten 339 oyla geçen Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini belirten Bayır, ‘’Normal seçimlerden farklı bir seçime gidiyoruz. Referandum seçimi, normal parti (genel) seçimleri değil. Maddeleri halkımızdan kaçırmak için, kimse duymasın diye akşam 7’den sonra görüşülmeye başlandı. Halkın bilgi alma hakkını engellemek için, televizyon yayınlarını yaptırmayarak sabaha karşı maddeleri geçirdiler. 15 senedir istediği her şeyi meclisten geçiren bir Cumhurbaşkanı var. Burada asıl sorulması gereken soru, bu seçim önümüze neden koyuldu? Öncelikle buna bakmak gerekiyor.  Bence Cumhuriyetle yüzleşmek istiyorlar. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kaldırdığı hilafeti, yeniden yerine getirmek için ısınma turları yapıyorlar.  Referandumu almak içini Devletin bütün imkânını kullanacaklar. Valiler Akp’nin il başkanı gibi Kaymakamlar ise, ilçe başkanı gibi çalışacak. Örtülü ödeneği sonuna kadar kullanacaklar.’’dedi.

DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLMAYACAK

Akp’nin elindeki yandaş medya ile güzel bir algı oluşturduğunu da ifade eden Bayır, ’’Referandum çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bunu medya ile paylaşmayacağız. Çünkü Akp, çalışmalarımızı kopyala-yapıştır yöntemiyle taklit ediyor. Bizden hazır aldıkları politikaları hayata geçirmekte bile başarısız oldular. İnsanların mutfağında yangın var. İnsanlar işsiz. İşsizlik oranının en yüksek olduğu il İzmir. İzmir cezalandırılırken, İzmir’de ki Akp’li belediyeler ise kayrılıyor. Tüm bunlar göz önünde iken, önümüzdeki referandum, Demokratik bir seçim olmayacak.’’ dedi.

MÜSAADE ETMEK DEMEK, CUMHURİYETİ TERK ETMEK DEMEKTİR

Referandumla ilgili kamuoyu araştırmaları ile ilgili de rakamlar veren Bayır, ‘’Hayır oyu oranı yüzde 57’ler de civarında. 70 günlük süreçte Akp, İktidar olmasının  avantajı ile bunu önce dengelemeye sonra da lehlerine çevirmeye çalışacaklar. Ancak Türk halkı buna asla müsaade etmez.   Buna müsaade etmek demek, ‘Cumhuriyeti terk etmek’ demektir. ‘’

REFERANDUMDAN EVET ÇIKARSA, SEÇİME GİDECEKLERDİR

Referandumda ilk kez oy kullanacaklarla ile ilgili olarak, ‘’Biz bilinçli bir gençlik istiyoruz. Türkiye’de ne olup ne bittiğini bilen eğitimli bir gençlik istiyoruz. Halkımız, konu Cumhuriyetse, konu Mustafa Kemal Atatürk’se hangi partiye oy vermiş olursa olsun referandumda hayır diyecektir.’’ Şeklinde konuştu. Sunucunun, referandumdan Evet oyu çıkarsa erken seçime gidilir mi sorusuna ise Bayır, ‘’ Referandumdan evet çıkarsa, Akp seçime gidecektir. Çünkü bu durumdan faydalanmak isteyeceklerdir. Bizde olası baskın seçime hazır olacağız. Ancak, Ekonomimiz bunu kaldırmaz.’’ cevabını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.