Hocalı Şehitleri için anlamlı etkinlik

Hocalı Şehitleri için anlamlı etkinlik

Karşıyaka Belediyesi, Hocalı Katliamı’nın yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atacak. Kaybedilen 613 kişinin anılacağı etkinlik çerçevesinde, Karşıyaka’daki Haydar Aliyev Parkı’na, Aliyev’in Azerbaycan’dan getirilen büstü konulacak.

Hocalı Katliamı’nda yaşamını yitiren 613 kişi Karşıyaka’da düzenlenecek özel bir etkinlikle anılacak. Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, katliamın 26. yıldönümünde, Karşıyaka’daki Haydar Aliyev Parkı’na Aliyev’in büstünü dikecek. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Dernek Başkanı Mülazım Pahsa ile Azeri bürokratlar da katılacak.
 

Cahar Dudayev Bulvarı üzerindeki Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenecek olan etkinlik 28 Şubat Çarşamba günü saat 12.00’de gerçekleşecek.


 
“İKİ DEVLET, TEK MİLLET”


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Azerbaycan ve Türkiye iki devlet bir millettir. Bundan 26 yıl önce Azerbaycan'da kardeşlerimiz katledildi. Bu acıyı unutmadık ve unutturmayacağız. Herkesi, bu anlamlı etkinliğimize bekliyorum” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.