Hollande: Önümüzde Savaş Var

Hollande: Önümüzde Savaş Var

Fransa'da 84 kişinin öldüğü 100'ün üzerinde kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından Hollande önlerinde uzun bir savaş olduğunu açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın sert açıklamalarından satırbaşları:

* Önceliğimiz güvenlik oldu. Hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 84 kişi hayatını kaybetti. Acil olarak ölümle kalım savaşı veren 50 yaralı var. Sadece zalimlik sonucu hayatlarını kaybettiler. 

* Bazıları ile konuştum ve gördükleri korkunç şeyleri anlattılar. Tüm Fransa halkının bu insanlarla olması gerekiyor.

* Cesaretle verdiğimiz kararlardan dönmememiz gerekiyor.  

* Fransa'daki güvenlik güçleri bir önceki saldırıda da tüm çabalarını gösterdiler. Ben onları selamlıyorum. Tabi itfaiyeciler de olağanüstü bir çaba gösterdi. Burada verilen alarmla beraber tüm acil durum çalışanları hareket etti.

* Yaralılara yardım edenleri de hayranlık verici bir çaba verdiklerini görüyorum. 

* Uzun bir savaş var önümüzde ve bize saldırmaya devam edecek. Temel hak ve özgürlük olarak bağımsızlığı seçenlere saldırmaya devam edecekler. Güvenliğin sağlanması için tüm önlemlerin alınması kararı alınmıştır. Güvenlik zaafiyetleri yaşanmış olabilir. Ama biz Fransa halkını korumaya devam edeceğiz.

* Dünya Fransa'nın güçlü bir ülke olduğunu düşünüyor. Bizim de bu gücümüzü göstermemiz gerekiyor. Bu konuda tabiki çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Mücadelemizde zayıflamayacağız. Fransa  teröristlere karşı daha da güçlü olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.