Hollywood'dan Trump'a Tepkilerin Ardı Arkası Kesilmiyor

Hollywood'dan Trump'a Tepkilerin Ardı Arkası Kesilmiyor

Hollywood'da Sinema Oyuncuları Birliği'nin ödül törenine sanatçıların Trump protestoları damga vurdu. Veep dizisinin yıldızı Julia Louis Dreyfus 7 ülkeye getirilen göçmen yasağını 'bir leke' olarak tanımladı.

ABD’de her yıl Sinema Oyuncuları Birliği (Screen Actors Guild) tarafından dağıtılan ve bu sene 23. düzenlenen SAG Ödül törenine Hollywood yıldızlarının protestoları damga vurdu. sahiplerini buldu. Los Angeles’ta yapılan ödül törenine, Başkan Donald Trump’ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına getirdiği ABD’ye giriş yasağına yönelik protestolar damgasını vurdu.
 
‘GÖÇMEN YASAĞI BİR LEKE’
 
Medyaradar’ın haberine göre “Veep”teki performansıyla TV Komedi Dizisi En İyi Kadın Oyuncu dalında ödülünü almak üzere sahneye gelen Julia-Louis Dreyfus, Nazi işgali altındaki Fransa’dan kaçan bir göçmenin çocuğu olduğunu söyledi. Dreyfus, “Çok sevdiğim bu ülkenin lekelenmesinden ötürü dehşete kapılmış durumdayım. Bu göçmen yasağı bir leke ve Amerikan değerlerine aykırı” dedi.
“Moonlight” filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu rolüne layık görülen Mahershala Ali ise annesiyle olan ilişkisini anlattı. Protestan bir rahibin oğlu olan Ali, 17 yıl önce İslam dinini seçtiğini söyledi. Bu andan itibaren annesiyle olan ilişkisinde “farklılıkları bir kenara bıraktıklarını” dile getiren Ali, “Ben onu anlıyorum o da beni anlıyor. Birbirimizi çok seviyoruz. Sevgi büyüyor. Bunlar o kadar da önemli olmayan küçük detaylar” dedi.
 
‘BİZİ BİRLEŞTİREN HİKAYELER BÖLEN HİKAYELERDEN DAHA GÜÇLÜ’
 
Törende, üçüncü yıl üst üste Komedi Dalında En İyi Toplu Performans ödülüne layık görülen dizi “Orange Is The New Black” oyuncularından Taylor Schilling ise yaptığı konuşmada, “Bugün farklı arka planlara sahip bir grup insan olarak burada bulunuyoruz. Daha iyi bir hayat istediği için Nijerya, Dominik Cumhuriyeti, Porto Riko, Kolombiya, İrlanda gibi ülkelerden gelen farklı ailelere mensubuz. Ve bizi neyin birleştirdiğini gösteren hikayeleri anlatmanın bizi bölen kuvvetlerden daha güçlü olduğunun farkındayız” dedi.
 
Ödül töreninde, her ödül listesinin yıldızı olan Aşıklar Şehri (La La Land) bir ödüle layık görülürken, Denzel Washington’lı Fences 2 dalda ödül aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.