Hotar, TURAB EXPO Fuarı açılışını gerçekleştirdi

Hotar, TURAB EXPO Fuarı açılışını gerçekleştirdi

“Türk ve Arap ülkeleri olarak yüksek istişare içinde olmalıyız. Terör olaylarına karşı hep birlikte dik duruşumuzu göstermeliyiz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti İzmir teşkilat üyeleri ile birlikte TURAB EXPO Fuarı açılışını gerçekleştirmek üzere Çeşme’deydi.  Türk ve Arap ülkelerinden büyükelçilerin ve iş adamlarının katılım sağladığı açılışta konuşma yapan Hotar “ Türk ve Arap ülkeleri olarak yüksek istişare içinde olmalıyız. Terör olaylarına karşı hep birlikte dik duruşumuzu göstermeliyiz” dedi. 

Halep’te insanlık tarihinin en acımasız görüntülerinin sergilendiğini belirten Hotar konuşmasını şöyle sürdürdü “ Halep’te katliam var. Birçok ülkede Müslümanlar birbirini öldürüyor. Buna neden dur demediğimizin, hem bu dünyada cevabını çocuklarımıza veremeyiz, hem de öbür dünyaya çok ağır bir yükle gideriz. Bu nedenle kimse sesini çıkarmasa da; Türkiye olarak biz susmayacağız.” dedi. 

Bu toplantıyla birlikte 22 Arap ülkesinden gelen 500den fazla iş adamı ve ülkelerin büyükelçiliklerinin çok daha etkili ve güçlerinin farkında davranacaklarına inandıklarını vurgulayan Hotar fuar alanındaki stantları ziyaret etti.

Çeşme’de geçirdiği yoğun program sonrası İzmir Merkezine giderek İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Prof. Dr. Nükhet Hotar teşkilat mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi. Hotar, İl Başkanlığı ziyaretinden sonra; İzmir’de yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırlattığı yardım kolilerini " Yoksullara Yardım Haftası" kapsamında dağıtarak, “Sadece bugünlerde değil her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanındayız” dedi. Bu faaliyetlerin,  farkındalık oluşturarak her kişi ve kurumda yardım, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmesini diledi. Daha sonra basın mensuplarının yoğun soruları karşısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hotar Avrupa Parlamentosunun aldığı karara yönelik “ Avrupa Parlamentosunun aldığı kararın hukuki bir bağlayıcılığı yoktur. Ülkemiz bu tür bağlayıcılığı olmayan kararlar karşısında daha demokratik ve güçlü adımlarla geleceğe ilerleyecektir.” dedi.

İzmir programı sonunda yaşanan terör olaylarında birçok şehit veren polis teşkilatına moral ziyaretinde bulunmak için İzmir İl Emniyet müdürlüğüne giden Hotar, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve emniyet mensuplarıyla buluştu. Polis memurlarını tek tek ziyaret etti ve görevlerinde kolaylık diledi. Polis teşkilatının yalnız olmadığını; Türk milletinin polisine, güvenlik güçlerine sahip çıkacağını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.