HUDER internette avukat simsarlığına ‘Dur’ dedi.

HUDER internette avukat simsarlığına ‘Dur’ dedi.

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi, internet üzerinden avukatlık reklam yasağını çiğnenerek bazı meslektaşların reklam yaptığını tepsit ettiklerini belirterek, gereğinin yapılmasını için Türkiye Barolar Birliği’ne başvuruda bulundu.

HUDER Eğitim Komisyonu Başkanı Avukat Çağatay Korhan Tokgöz, internet üzerinde arama motorlarında arama yapıldığında kendi isimleri öne çıksın diye bazı meslektaşların ücret dahi ödediğini belirterek, “Ya avukatlık kanunundaki reklam yasağı kaldırılmalı, ya da bu içerikle reklam yapılmasının önüne geçilmeli”dedi.İnternet üzerinden avukatların arama motoru listesinde çıkması ve avukatların kişisel ve iş gereği tanıtımlarının yapıldığı internet sitelerin oluşturulması üzerine Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi, bunun avukatların reklam yasağı maddesini aykırı olduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili olarak HUDER İzmir Şubesi’nde basın açıklaması yapan avukatlar adına  Şube Başkanı Avukat Abdullavahap  Karakuş, avukata reklam yasağı ve iş getirme karşılığı çıkar ilişkisi konulu basın açıklamasına açılış konuşmasında, “Biz yasaklardan ziyade, özgürlükleri temel ilke edinmiş  bir sivil toplum örgütüyüz. Hiçbir zaman  yasaklarla bir yere varılamayacağını, yasakların istisna özgürlüklerin kural olduğu ana felfesemizdir. Ancak malum olduğu üzere bir takım reklam yasağı düzenlemeler vardır. Haksız rekabetin önlenmesi için, bazı meslektaşlarımızın gerek internet üzerinden, gerek bazı firmalarla anlaşarak çıkar karşılığı iş elde etme boyutlarının da bir şekilde takibini yapmaz zorundayız. Bu nedenle bu girişimi gerçekleştirmeye karar verdik.”

HUDER İzmir Şubesi olarak Türkiye Barolar Birliği’ne konuyla ilgili talepleri hazırlayan ve sunan HUDER Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi Eğitim Komisyonu Başkanı Avukat Çağatay Korhan Tokgöz ise, özgürlüğü savunduğumuz kadar eşitlik ve adalet duygusunu da savunduklarını belirterek, “ Reklam yasaağı ilgili maddelerde düzenlenmiş, avukata çıkar karşılığı iş getirme suç olarak düzenlenmiştir. Bu şekilde çalışma içinde olan kişilere de hapis ve para cezaları öngörülmüştür. Meslektaşlarımızın ezici çoğunluğu bu yasaklara uyarken, maalesef bazı internet siteleri ve bazı meslektaşlarımız, bu yoldan farklı bir yola giderek haksız kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Bunları biz dernek olarak tespit edilmiştir. Bu gerçek Türkiye Barolar Birliği tarafından da eminim bilinen bir gerçektir ama şikayet olmadan bir işlem yapılamayacağı yönünde bir yasa kuralı varmış gibi barolar birliği bu konuda üzerine vazife olarak almadığı için biz HUDER İzmir Şubesi olarak, kendi bölgemizde bu kuralı ihlal eden siteler ve meslektaşlar hakkında yasal işlem yapılması için Türkiye Barolar Birliği’ne başvurulmasını yönende karar aldık.” Dedi. Avukat Tokgöz, isimlerini belirledikleri ve bu reklam yasağını çiğneyen internet sitelerinin isimlerine engelleme yaptırılması için yasal girişimde bulunmak üzere Türkiye Barolar BHirliği’ne bildirimde bulunduklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.