Hukukçu vekiller yeni sistemi anlatacak

Hukukçu vekiller yeni sistemi anlatacak

AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya, panelde yeni sistemi anlatacak.

Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi için 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘evet’ oyu kullanacakları açıklayan Memur-Sen, halkı bilgilendirme amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği tarafından 18 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek “Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” başlıklı panelde AK Partili hukukçu milletvekilleri katılımcılara yeni sistem hakkında bilgi verecek. Hüseyin Kocabıyık’ın moderatörlüğünü yapacağı panelde Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya konuşmacı olarak yer alacak. Tüm İzmirlilerin davetli olduğu panelde milletvekilleri, katılımcılara sistem değişikliğinin gerekliliğini ve değişikliğin neler getireceğini detaylı olarak anlatacak.

“MEMUR-SEN OLARAK İNİSİYATİF ALDIK”

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Anayasa değişikliğini, siyaset meselesi olarak değil bir memleket meselesi olarak gören bir sivil toplum örgütü olduklarını ifade etti.  Türkiye’nin en büyük memur örgütlenmesi olarak, paralel, yatay ve dikey her türlü darbe girişimi son bulsun, askeri ve sivil vesayet sona ersin diyerek tercihlerini “evet” olarak açıkladıklarını ve bu konuda bir inisiyatif aldıklarını belirten Bina, “Bizlerin ve çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bir konuda üyelerimizi ve toplumu doğru bilgilendirme konusunda bir dizi program yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Şubat sonunda Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın katıldığı büyük bir program gerçekleştirdik ve Genel Başkanımızın dilinde İzmir’e ‘Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ konusunda sendikamızın görüşlerini aktardık. Bir hafta önce Türkiye’nin en önemli anayasa hukukçularından İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katıldığı bir konferans düzenledik. Sayın Şentop, yaşadığımız süreç hakkında bilgi verdi ve üyelerimizden gelen sorulara yanıt verdi. Bu hafta Salı günü Milli Eğitim Bakanımız Sayın Dr. İsmet Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı bir programımız vardı. Sayın Bakanımız bu halk oylamasının tarihimiz açısından bir dönüm noktası olduğunu vurguladı” dedi.

“HALKI BİLGİLENDİRME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Memur-Sen olarak, 16 Nisan’a kadar halka doğru bilgilendirme yapma gayreti içerisinde referandum çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Bina,  “Bugün ise İzmir milletvekilimiz Sayın Hüseyin Kocabıyık’ın moderatörlüğünde, hukukçu İzmir Milletvekillerimizin katılımıyla ‘Anayasa Değişikliği Ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ konulu bir panelimiz olacak. Bu panelimizde sistem değişikliğinin gerekliliğini ve değişikliğin neler getireceğini ayrıntılı bir şekilde değerlendirme imkanı bulacağız. Bir sivil toplum örgütü olarak halkımızı doğru bilgilendirmenin gayreti içindeyiz. Dolayısıyla bu programa üyelerimizin yanı sıra İzmirli hemşerilerimizi de davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.