Hükümetten flaş "Hadım" açıklaması

Hükümetten flaş "Hadım" açıklaması

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Ne ceza verirseniz verin, en ağır cezayı verseniz bile eğer mağdur ifşa olmuşsa, onun sonraki hayatı da mahvoluyor." dedi.

Çocuğun cinsel istismarının önlenmesine ilişkin ilgili bakanların  katılımıyla oluşturulan komisyona başkanlık eden Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Akdağ, bir soru üzerine komisyonun "hadım" konusunda bir karar  vermediğini ifade ederek, tartışmayı bahsedilen bağlam üzerinden götürmeyi  sağlıklı bulmadığını belirtti. Üzerinde çalışılacak birçok önemli konu olduğuna dikkati çeken Akdağ,  "Mesela çocuğun, mağdurun ifşa edilmemesi bana göre bu konuların birçoğunun  üstünde. Bu hususta çok sıkıntı çekiyoruz. Ne ceza verirseniz verin, en ağır  cezayı verseniz bile eğer mağdur ifşa olmuşsa, onun sonraki hayatı da mahvoluyor.  Bunun üzerinde çok duruyoruz. Hem birtakım düzenlemeler yapacağız hem de  toplumun, basın dahil paydaşlığını alacağız. Oturacağız, konuşacağız. Bunlar  sadece kural koyarak, kanun düzenlemesi yapılarak çözülemez. Bu hususta üzerine  vazife düşenin, gerçekten o vazifeyi hissetmesi lazım. Paydaşlık sağlamaya  çalışacağız." diye konuştu.

Recep Akdağ, komisyon çalışmaları kapsamında Mecliste grubu bulunan  siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile de bir görüşme gerçekleştireceğini  bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.