Hünü: En Uygun Faizli Kredi Esnafa Veriliyor...

Hünü: En Uygun Faizli Kredi Esnafa Veriliyor...

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin 2016 yılı, 46. Olağan Genel kurulu Birlik Toplantı Salonun da yapıldı. Genel Kurula Birliğe bağlı 50 Kredi ve Kefalet Kooperatifinden 150 delege katıldı.

Birlik Toplantı Salonunda yapılan Genel Kurulun, Divan Başkanlığını İzmir Kooperatifi  Delegesi Ahmet Dere yaparken, üyeliklerini Hayrullah Şahin (Bayraklı) ile İsmet Erak (Urla) yaptı.Genel Kurula, başta Ticaret İl Müdürü Şahin Ersü, Ak Parti İl  Disipilin Kurulu Başkanı Hasan Özcan, Halkbank 1.ve 2. Bölge Koordinatörlüğü ile  Halk Bank Şube Müdürleri, Oda Başkanları ve Birlik delegeleri katıldı.

ESNAFIN KREDİ FAİZİ YILLIK % 4.0, BİR YILIN ÜSTÜ % 5.0 OLARAK UYGULANIYOR..
Genel kurulda bir konuşma yapan TESKOMB Genel Başkan Vekili  ve İzmir Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, En uygun faizli kredi esnaf ve sanatkarlara veriliyor, Esnaf ve Sanatkarların Kooperatiflerimiz kefaletiyle T. Halk Bankasından kullandıkları kredilerin faizi  şu an da yıllık % 5.0(yüzde beş) olarak uygulanıyor.  Vadesi bir yıla kadar olanlara ise yıllık % 4.0(yüzde dört) faiz uygulanıyor.dedi.  Kooperatif ortaklarımızın eline daha fazla para geçmesini sağlamak amacı ile de kesintiler asgari seviyeye indirildiğinin altını çizen Hünü; Merkez Birliğimizin kredi faiz oranlarındaki düşüşe paralel olarak kullandırılan kredilerden yapılan kesintilerinde asgariye indirilmesini teminen, Kredilerde yapılan kesintilerle ilgili olarak yapılan düzenlemelerle komisyon oranları düşürülmüştür." dedi.

YAPILANDIRMA İLE ORTAKLARIMIZ NEFES ALDI…
Hünü Konuşmasında; Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeye paralel olarak Merkez Birliğinin Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin takipteki alacaklarının yeniden yapılandırılmasına karar vererek 28/06/2016 tarih ve 2016/13 nolu genelge ile 26.Temmuz.2016 tarih ve 2016/15 nolu Genelge göndererek yapılandırma şekil ve şartlarını belirlemiştir.


Birliğe bağlı Kooperatiflerimiz de,  genelge uyarınca işlem yapılmasına ve bu doğrultuda takipli borcu olan ortaklara yazı gönderilmesine karar verilerek takipli borçlu ortaklara yazı gönderilmiştir. 31.Ağustos.2016 tarihine kadar kooperatife başvuruda bulunan ve taahhütname imzalayarak taksitlendirme yapan ortaklarımızla ilgili işlem yapılarak kooperatife olan borçları yapılandırılmış bu sayede zor durumdaki esnaf ve sanatkarlarımız bir nebze olsun nefes alma imkanına kavuşmuştur.Taksitlendirme yapan ortaklarımızdan ricamız taksitlerini zamanında ödemeleridir.Çünkü iki taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırma iptal edilecektir. Dedi.

2017 YILININ ZOR BİR YIL OLMAMASINI DİLİYORUZ…
Hünü Konuşmasının son bölümünde ; Dünyanın birçok ülkesinde ekonominin dinamiği olarak kabul edilen esnaf ve sanatkarlar ile küçük işletmeler için sorunlarının tespiti ile ihtiyaçlarına yönelik olarak stratejiler geliştirilmekte ve ayakta kalmaları için yeni yeni koruma önlemleri alınmaktadır.Son yıllarda esnaf ve sanatkarlarımızı korumaya yönelik iç mevzuat düzenlemelerinin yanında Avrupa Birliği katılım sürecinde yapılan çalışmaları dikkate değer olarak görüyoruz.

Bu kapsamda öncelikle kredi ve finansman şartlarının iyileştirilmesi, vergi ve diğer yükümlülüklerin azaltılması, girişimciliğin geliştirilmesi, altyapı kümeleşme ve ortaklık faaliyetlerinin desteklenmesi, Avrupa Birliği programlarında ve kaynaklarından esnaf ve sanatkarında faydalanmasının sağlanması, kooperatiflerimize ve üst kuruluşlarımıza bu faaliyetlerin içerisinde daha çok yer verilmesi, böylece kesimimiz üzerindeki olumsuz etkilerin belirlenen öncelikler ve bu kapsamda öngörülen tedbirlerle azalacağını düşünüyoruz.

2017 yılının ülke ekonomisi açısından zor bir yıl olmamasını diliyoruz.Bu konuda başta hükümetimiz ve üst kuruluşumuzun duyarlı olacaklarını ve gerekli önlemleri alacaklarına inanıyoruz. dedi

HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ;
Birlik Başkanı Salahaddin Hünü;  Esnaf ve sanatkarlar vefalı insanlardır.Kendilerine hizmet edenleri asla unutmazlar. Hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum. Her zaman esnafımızın yanlarında oldular. Beklentilerimizden daha fazlasını verdiler. Huzurlarınızda hükümetimize bir kez daha teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını bitirdi..
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.