İBB’den ‘Bereket Hareketi’:  İsteyen destek alacak isteyen destek verecek!

İBB’den ‘Bereket Hareketi’: İsteyen destek alacak isteyen destek verecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Bereket Hareketi' adı altında yardımlaşma dayanışması başlattı.

MEDYA EGE - Sosyal belediyecilik anlayışıyla kentte çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Bereket Hareketi' isimli bir dayanışma kampanyası başlattı.

Kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada belediye, "Ülkemizin yitip giden bereketini yeniden canlandırmak ve dayanışmayı artırmak için hazırlanmış bir kampanyadır. Gelir dağılımındaki adaletsizlik başta olmak üzere İzmir'deki temel toplumsal sorunlara hızlı çözümler üretme çabasıdır." ifadelerine yer verdi.

'Herkesin hak ettiği insanca bir yaşam için atılan en büyük adımlardan biri olarak tarihe geçecek' olarak nitelendiren kampanyada, ister vatandaşlar destek alabilecek ister de destek yapılabilecek.

'DESTEK AL' YARDIMLAŞMASI

all-for-one-hands-stacked-in-unity-and-support-picture-id463406923-1.jpg

İBB'nin sitesinde yer alan Bereket Hareketi bölümünde 'Destek Al' kısmına tıklayan vatandaşlar, temel ihtiyaç desteği, sıcak yuva desteği, maddi destek kazanabilecek ya da yurt başvurusunda bulunabilecek.

'Destek Al'mak isteyen vatandaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediyesi "Yaşadığın zorlukların, verdiğin mücadelenin farkındayız. Seni destek istemeye iten gelir düzeyindeki adaletsizliği, yaşam koşullarındaki eşitsizliği görüyoruz ve zorluk yarıştırmadan, acı kıyaslamadan bir araya geliyoruz." dedi.

'DESTEK VER' DAYANIŞMASI

support-hands.png

Bereket Hareketi'nin bir diğer bölümü de 'Destek Ver' olarak sunuluyor. Yine İBB sitesinden bu bölüme erişebilecek olan vatandaşlar; yemek paketi, gıda paketi, temizlik paketi, ilköğretim ihtiyaç desteği ya da öğrenci desteği sunabilecek.

'Destek Ver'en vatandaşlara bir mesaj yayımlayan İBB, "Dayanışma seçeneklerinden sadece titizlikle incelemeleri yapılan ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen hemşehrilerimiz faydalanacak. Bu güvence ile sana uygun olan destek paketini seçerek dayanışmamızın bir parçası olabilir, bereketi çoğaltmamıza yardımcı olabilirsin. Yapacağın yardım miktarı kadar Büyükşehir Belediyemizin de kampanyaya katkıda bulunacağını hatırlatmak isteriz. Hiçbir insanımızın yardıma ihtiyacı olmadığı güzel günleri görmek umuduyla." cümlelerine yer verdi.

izmir-buyuksehir-belediyesi-nden-yardim-eli-kara-kis-destegi-56-milyon-lirayi-asti.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.