İbrahim Kalın'dan tahıl gemisi açıklaması

İbrahim Kalın'dan tahıl gemisi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Ukrayna'dan tahıl sevk edecek ilk gemi yarın sabah yola çıkabilir' açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ukrayna tarafıyla sürekli temas halindeyiz. Ruslarla da görüşüyoruz. Gemiler Odessa limanından çıkmaya hazır hale geldi. Hangi koordinattan nasıl çıkacak, uluslararası karasularına girdiğinde, Türk kara sularına girdiğinde kim yükleyecek gibi detayları var. İlk geminin yarın sabah ihtimali yüksek görünüyor" dedi.

1627285334446-adsiz-tasarim-4.png

AKAR GÖRÜŞME YAPMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukraynalı bakanlar ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede, Bakanlar tarafından, teknik çalışmaların tamamlandığı, idari hazırlık sonrasında sevkiyata en kısa süre içerisinde başlanmasının planlandığı, Müşterek Koordinasyon Merkezi'ndeki personelin uyumlu ve iş birliği içinde çalışmasından duyulan memnuniyet ifade edilmişti. Ukrayna tarafı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sevkiyatın bir hafta içinde başlamasının beklendiği bilgisine yer vermişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatına ilişkin bir engelin bulunmadığını belirtmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.