İçeceklerden Alınan Şekerde Büyük Tehlike!

İçeceklerden Alınan Şekerde Büyük Tehlike!

Glasgow Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada 2 binden fazla kişiye çeşitli içeceklerde ne kadar olduğunu tahmin ettikleri sorulmuş.

Gazlı içeceklerde genelde olduğundan fazla şeker bulunduğu tahmini yapılırken, meyve suları ve gazsız içeceklerde de şeker olduğundan az tahmin edilmiş.  Ayrıca günde yaklaşık 450 kaloriyi bu içeceklerden ki bu da günlük kalori ihtiyacının % 20-25’ine tekabül etmekte aldıkları da saptanmış. Bu da içecekleri beslenmemizin ciddi problemlerinden biri olarak bir kere daha sahneye çıkartıyor.
 
Bu içeceklerde ciddi miktarlarda şeker ve kalori olabiliyor. Ve insanlar bu konuda bilinli değillerse bu durumu gözden kaçırabiliyorlar. Sonuç ise obeziteye katkı ve diyabet, , kalp hastalığı ve felç için risk faktörü. Araştırmayı yürüten Profesör Naveed Sattar içtiklerimizin de yediklerimiz kadar zarar verebileceğini belirtiyor: “Fazla şekerli içecek tüketiminin obezite yol açabileceği yönünde bir şüphe yok.”
 
Sağlıklı zannedilen içeceklerde ciddi miktarda şeker olabilir. Eğer kilo ve/veya diyabet sorunu yaşıyorsanız bu içeceklerin içerdiği şeker ve kalori miktarını hesaplayın ve gerekiyorsa kullanımınızı sınırlayın.
 
Hemen Sağlık 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.