İçişleri Bakanı Soylu'dan İzmir'de operasyon açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu'dan İzmir'de operasyon açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de yaptığı açıklamada ilde gerçekleşen Kökünü Kurutma Operasyonu hakkında konuştu.

İzmir’de bu sabah saat 04.15 itibariyle uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde Türkiye genelinde 56’nci İzmir’de ise 2’nci Kökünü Kurutma Operasyonu gerçekleştirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde gerçekleştirilen basın toplantısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Dr. İbrahim Seydioğulları, İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Aktaş, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel katıldı.

aw887076-01.jpg

Yaklaşık 7-8 aydır yapılan çalışmaların ardından bu sabah saatlerinde düğmeye basılan ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’na ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hem polisimiz hem de jandarmamız 56’ıncı Kökünü Kurutma operasyonunu gerçekleştiriyor. 2 bin 280 arkadaşımızın katılımıyla; 1 helikopter, 35 narkotik köpeği ve teknik cihazlarla operasyon gerçekleştiriliyor. Hedeflerimizden 332’si polis, 30’u da jandarma bölgesindedir. Toplam 362 imalat, ticaret ve yöneticilik suçundan kaynaklı şüphelilere yönelik operasyon yapıyoruz. Yaklaşık 7-8 aydır İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortak yürüttüğümüz ve gizli soruşturmacı marifetiyle yaptığımız bu operasyonda 310 şüpheli gözaltına alındı” dedi.

“İZMİRLİ HEMŞEHRİLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN”

İzmirli vatandaşlara da seslenen Bakan Soylu, “Yine narko alan projelerimizi var. Bazı alanların tamamen kapatılmasını sağlıyoruz. O alanda uyuşturucu ticaretinin önlenmesini sağlıyoruz. İzmirli hemşehrilerimize özellikle şunu ifade etmek istiyorum. İzmir’de emniyetimizin ve jandarmamızın en önemli uğraş alanı uyuşturucu ve narkotikle mücadeledir. Uyuşturucu ve narkotikle mücadelede inanıyoruz ki, hem bugüne kadar yaptığımız operasyonlarla hem de bu Kökünü Kurutma Operasyonları ile İzmir’de uyuşturucunun kökünü kazıtacağız. İzmirli hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Sadece kökünü kurutma operasyonları değil anlık olarak yaptığımız operasyonlarda var. Bu konudaki kararlığımız nettir. Yüz kere gelmemiz gerekiyorsa yüz kere geleceğiz ve bu illeti ülkemizden söküp atacağız ve uyuşturucunun kökünü kazıtacağız. Milletimiz emin olsun, müsterih olsun” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.