İGC: Bu ulus, kurucusuna sahip çıkmaya devam edecektir

İGC: Bu ulus, kurucusuna sahip çıkmaya devam edecektir

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Cumhuriyet'in 100. yılına ilişkin bir mesaj yayımlandı.

Mesajda, Atatürk'ün adının itibarsızlaştırmaya çalışıldığına dikkat çekilerek "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği değerleri, O’nun ilke ve devrimlerini koruyup, yüceltmek için mücadele ettiğimiz şu dönemde Cumhuriyetimizin 100. yılını tüm engellemelere karşın gururla ve umutla kutluyoruz. "Şunu biliyoruz ki; Cumhuriyet’in değerlerine direnç gösterenlere, 81 milyonun yüreğine kazınmış Atatürk adını itibarsızlaştırmak isteyenlere inat bu ulus, kurtarıcısı ve kurucusuna sahip çıkmaya devam edecektir. Bağımsız medya ve özgür gazeteciler bu mücadelenin önemli bir parçasıdır" denildi.

basin-konseyi-anitkabir-ziyaret-2.jpeg

Mesaj, "Cumhuriyet’in 100. yılı için haftalara, aylara yayılan görkemli etkinlikler düzenlemesi gereken siyasi iradenin toplumun bu yöndeki taleplerine kulak tıkadığını üzülerek görüyoruz. Ancak bu zihniyet Cumhuriyet’in ışığını engelleyemeyecek, Türk halkı bu büyük bayramı her yıl olduğu gibi içtenlikle ve coşkuyla kutlamaya devam edecek. 100. yılımız kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin daha nice 100 yılları olsun" cümleleri ile son buldu.

Öte yandan Basın Konseyi Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Cumhuriyet'in 100. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret ederek şükranlarını sundu.

Konsey üyesi olan İGC Başkanı Dilek Gappi, “Bu toprakların Mustafa Kemal'in ışığında, bilimin yol göstericiliği ile daha mutlu ve adil olmaya ihtiyacı var” diyerek Cumhuriyet yolunda yürümekten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Anıtkabir ziyaretine Basın Konseyi Pınar Türenç, İGC Önceki dönem başkanı Misket Dikmen ve Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri katıldı.

basin-konseyi-anitkabir-ziyaret-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.