İGC'den pasaport açıklaması: Yurt dışına çıkışlarda sorunlar artıyor

İGC'den pasaport açıklaması: Yurt dışına çıkışlarda sorunlar artıyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından yapılan açıklamada gazetecilerin mesleki görev için yurt dışına çıkışında yaşanan sorunlarına dikkat çekerek çözüm talep edildi.

MEDYA EGE - İGC tarafından Türkiye ekonomisinde yaşanan ekonomik güvensizlik nedeniyle yaşanan vize sorununa dikkat çekilen bir açıklama yapıldı.

Açıklamada basın çalışanlarının yurt dışına çıkışta gerek güvenlik gerekse pasaport ve vize sorunu yaşadığına dikkat çekilerek gazeteciliğin bir kamu görevi olduğu ve bu yüzden de yurt dışına ulaşımının kolaylıkla yapılması gerektiğinin altı çizildi.

ysn6815-scaled-e1683062794955-2254x1127.jpg

"Gri Pasaport’u günümüz koşullarında elde etmek oldukça zorlaşmış ayrıca yurtdışına giriş ve çıkış yaparken meslektaşlarımızın yaşadıkları sorun ve tedirginlikler artmıştır" ifadelerine yer verilen açıklamada, ilgili kurumlardan vize almanın neredeyse imkansız hale geldiğine işaret edildi.,

Gazetecilerin halkı bilgilendirme görevi göz önünde tutulması gerektiği hatırlatılan açıklama "Biz gazeteciler sıkıntısız, hızlı ulaşıma erişimi gereken meslek grubuyuz. Bu konuda İzmir Gazeteciler Cemiyetimizin ve bazı meslektaşlarımızın başlattığı girişimlerin sonuçlanmasını bekliyoruz. Gazetecilerin belli kriterler çerçevesinde, yeşil pasaport alma hakkı kazanması için yetkililerden yasal düzenlemelerin bir an önce uygulanmaya konmasını talep ediyoruz" cümleleri ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.