İhsan Alyanak’ın adına yakışır oldu

İhsan Alyanak’ın adına yakışır oldu

Konak Belediyesi yeniden tasarlayarak kent yaşamına kazandırdığı parklara bir yenisini daha ekledi.

Konak Belediyesi yeniden tasarlayarak kent yaşamına kazandırdığı parklara bir yenisini daha ekledi. İzmir Belediyesi’nin eski başkanlarından merhum İhsan Alyanakın adını taşıyan Kılıçreis Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Park’ında bir süredir devam eden bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Yapılan düzenlemelerle göz alıcı bir görünüme kavuşan park 24 Mart Cuma günü saat 17.00’de düzenlenecek törenle kullanıma açılacak.

KONAK’IN PARKLARI GÜZELLEŞİYOR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeniden tasarlanarak bambaşka bir görünüme kavuşan parkı aynı zamanda İhsan Alyanak’ın da anılacağı bir törenle hizmete açacaklarını söyledi. Yoğun uğraşlar sonunda çok güzel bir park inşa ettiklerini belirten Başkan Pekdaş, “Tüm hemşehrilerimizi bu güzel buluşmaya davet ediyorum” dedi. Pekdaş, üç yıllık görev süresinde ilçedeki parklara yönelik ciddi düzenlemeler yaptıklarını, birçok parkı yenilediklerini, yenilemeye de devam edeceklerini dile getirdi. Toplamda 5 bin 576 metrekare alana sahip Kılıçreis İhsan Alyanak Parkı Konak Belediyesi’nin Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yeni baştan tasarlandı. Büyük bir titizlikle yürütülen bakım ve yenileme çalışmaları sonucunda eski görüntüsü giden park, görkemli bir hale dönüştü. Mevcut yeşil alan artırılarak 2 bin 817 metrekareye çıkarılırken, 373 metrekarelik alan içerisine 186 metre uzunluğunda tartan pist oluşturuldu. Bu yürüyüş alanın çevresi de çim serimi ile yeşillendirildi.

HEM RENKLİ HEM GÜVENLİ

Parkın spor ve oyun alanları da tamamen elden geçirilerek, daha kullanışlı ve eğlenceli aletler monte edildi. Eskiyen açık hava spor aletlerinin yerine 95 metrekarelik alana yeni spor aletleri kuruldu. Parkların asıl sahipleri olan çocukların keyifli zaman geçirdiği oyun aletleri de tamamen değişti. 475 metrekarelik alana monte edilen yeni oyun aletleri renkli ve göz alıcı tasarımlarıyla ilgi odağı oldu. Oyun parkının bulunduğu alanın taş zemini de renkli kauçuk malzemeyle kaplanarak parkın görünümü güzelleştirildi. Farklı tasarımların da yer aldığı parkta 16 adet yerden fıskiyeli bir kuru havuz da bulunuyor. Parkta 200 metrekare alana sahip köpek gezdirme alanı da yer alıyor. Mahalle sakinlerine soluk aldıracak parkta 103 metrekare gösteri alanına sahip mini bir oturma alanı da bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.