İKÇÜ YEMEK FESTİVALİNDE LEZZETLER YARIŞTI

İKÇÜ YEMEK FESTİVALİNDE LEZZETLER YARIŞTI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi'nin gelenekselleştirdiği Yemek Festivalinin dördüncüsünde, yöresel ve uluslararası kategorilerde yarışan birbirinden güzel yemek türleri kıyasıya yarıştı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Yemek Festivali-Yemek Yarışması’nda sunulan yemekler hem göze hem de damaklara hitap etti.Zeytinyağlılar, et yemekleri, hamur işi, pilav ve makarnalar ve tatlılar kategorisinde 27 çeşit yemeğin seçiminde jüri üyeleri zor dakikalar yaşadı. Jüri üyeleri tarafından yemekler lezzet, kıvam ve görünüm açısından elemelerden geçti.

İKÇÜ Turizm Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Perihan Kendirci, İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Böl. Bşk. Yrd. Doç. Dr. Dilek Ongan, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Böl.Bşk. Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turgay Bucak, İzmir Aşçılar Derneğinden Şefler Mehmet Erşahin, Orhan Ünal, Yaşar Güldurdak jüri heyetinde yer aldı.

Pilav, makarna ve hamur işleri kategorisinde “Perde Pilavı” ile Yrd. Doç. Dr. Zehra Nuray Nişancı birincilik ödülüne, “Kaz Yağında Patates Kızartması Eşliğinde Kaz Etli Bulgur Pilavı” ile Filiz Tözün, ikincilik Ödülüne, “Nasi Kuning (Kızartılmış Tavuk ve Kıymalı Sarı Pilav)” İle Nur Cholıs, Ina Moore, Dewi Yantı üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Tatlılar kategorisinde ise “Cheese Brownies” ile Nur Cholıs, Ina Moore, Dewi Yantı birinci olurken; “Sarı Burma” ile Yıldız Özcan ikinci, “Kadayıflı Paşa Sarması” ile Eylem Aykurt üçüncü oldu.“Etli Kuru Patlıcan Dolma” ile Pelin Eraslan et yemekleri kategorisinde birinciliğe layık görülürken; “İçli Köfte” ile Vecide Yüksel ikinciliğe, “Rendang (Özel Endonezya Baharatlı Et)” İle Safwan Ruslı, Mauidhotu Rofıq, Laela Idris Fajrıah üçüncülüğe layık görüldü.Zeytinyağlılar kategorisinde de “Portakallı Zeytinyağlı Kereviz” yemeği ile Ali Cem Turan birinci oldu. Sayden Cörüt'ün yaptığı “Zeytinyağlı Kara Lahana Sarma”  ikincilik ödülüne layık görülürken, “Zeytinyağlı Enginar Dolma” ile Tuğçe Akış üçüncü oldu.

“İzmir’de marka olmak istiyoruz”

Festivalin İzmir'de bir marka olması adına fakülte olarak çalıştıklarını belirten İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba, “Geleceğin genç şeflerinin İzmir'den çıkması adına bu gibi yarışmaların motive edici olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu işe profesyonel bakan gençlerimiz hem işin ustalarıyla biraraya geliyor hem de mesleğin üstatları sektörün canlanması adına görüş alışverişinde bulunuyor. Turizmin mutfağında dirsek teması sağlanıyor.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.