İKÇÜ'nün Gurur Günü

İKÇÜ'nün Gurur Günü

2016’nın başarılı akademisyenleri ödüllendirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 2016 Yılı Akademik Değerlendirme Paneli ve ödül töreni, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

2016 yılı İKÇÜ akademik değerlendirmesinin yapıldığı ve bilimsel yayınlarıyla dereceye giren akademisyenlere teşekkür belgelerinin takdim edildiği programa, İKÇÜ Ailesi yoğun ilgi gösterdi.

103 başarılı İKÇÜ’lü akademisyen için düzenlenen törene, İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, protokol üyeleri, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“İKÇÜ, ülkesine ve milletine bağlılıktan asla taviz vermeyecektir”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, 15 Temmuz’daki menfur silahlı darbe teşebbüsüne rağmen İKÇÜ’nün milletine ve devletine verdiği sözü tutarak çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini kaydetti. Prof. Dr. Akhan, “2010 yılında kurulan üniversitemiz, siz değerli mensuplarının özverili katkıları ile bugüne kadar çok yol almıştır ve bundan sonra da ilerlemesine, bilimin ve doğruluğun ışığında devam edecektir. Bu yolda ilerlerken ahlaki değerleri kendisine rehber yaparak, ülkesine ve milletine bağlılıktan asla taviz vermeyecektir.” diye konuştu.

“Bölgesiyle bütünleşik bir İKÇÜ”

Kendi içine kapalı değil, bölgesiyle bütünleşmiş bir üniversite olmayı hedeflediklerini kaydeden Prof. Dr. Akhan, bu süreçte kaynaklarını etkin, etkili ve ekonomik olarak kullanmaya gayret ettiklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Akhan, “Bizler, “girişimci araştırma üniversitesi olma” vizyonunu seçmiş bulunmaktayız. Bölgesel ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmak, düşünce ve üretim süreçlerinin kalitesini artırmak için iş birliklerimizi sürekli geliştiriyoruz.” dedi.

“Her şey ülke sınırlarını aşan bir İKÇÜ için”

Öncelikli araştırma alanlarının “şehirleşme”, “enerji”, “biyomedikal ve özgün sağlık araştırmaları” olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akhan, araştırma niteliğinin geliştirilmesi için öncelikle TÜBİTAK proje süreçlerini teşvik ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Akhan, “İş birlikleri yoluyla ülke sınırları dışına açılarak uluslarararası bilgi ve değer üretimine katılmayı da hedefliyoruz. Gerek eğitim ve öğretimde, gerekse toplumsal hizmet ve girişimcilik faaliyetlerinde araştırma odaklı bir çalışma biçimi öngörüyoruz. Üniversitemizin bu vizyonuna ve hedeflerine ulaşmasının yolu; her zaman olumsuzluklara ve kötü niyetlilerin iftiralarına karşı, öğrencisi, idari personeli ve akademisyeniyle el ele vermesinden geçmektedir.” şeklinde konuştu.

İzmir’in en iyi cihazlarına sahibiz”

Araştırma ve Projelerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Serhat Burmaoğlu ise 2016 yılı Bilimsel Araştırma Projeleri hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Burmaoğlu, “Belirlenen öncelikli alanlar kapsamında Ekim 2015’de 8 adet, 2016 yılında ise 19 adet olmak üzere toplamda 27 adet başvuru alınmıştır ve kabul edilen projeler için 1.376.935,41 TL ödenek ayrılmıştır.” dedi. Doç. Dr. Burmaoğlu, 2017 yılı araştırma bütçesinin toplam 15.772.884 TL olması beklendiğini aktardı. Fakültelere alınan cihazların en yeni teknolojide olduğunu belirten Doç. Dr. Burmaoğlu, “İzmir’in en iyi cihazlarına sahibiz. Üniversitemizi daha da ileriye taşımak için değerli akademisyenlerimizden proje bekliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından 100 tam puan alan başarılı akademisyenlere ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Fakülte bazında dereceye giren akademisyenlere teşekkür belgesi verilirken; 2016 yılında BAP’tan destek alan projelerin poster sunumları da gerçekleştirildi.
 
2016 yılı içerisinde yürüttükleri akademik faaliyetler sonucunda 100 Akademik Teşvik Puanına ulaşan akademisyenler
 
Diş Hekimliği Fakültesinden;
Yrd. Doç. Dr. Bilal YAŞA
 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden;    
Doç.Dr.Serhat BURMAOĞLU
 
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden;
Prof. Dr.Adnan KAYA
Doç. Dr.Mücahit SÜTÇÜ
Yrd. Doç. Dr. Yalçın İŞLER
Yrd. Doç. Dr. Ozan KARAMAN
Yrd. Doç. Dr. Utku Kürşat ERCAN
Yrd. Doç. Dr. Merih PALANDÖKEN
Yrd. Doç. Dr. Savaş ŞAHİN
Yrd. Doç. Dr. Erkin GEZGİN
 
Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinden;
Yrd. Doç. Dr. Haydar YALÇIN
Yrd. Doç. Dr. Uğur BAKAN
Yrd. Doç. Dr. Mehmet ERSAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.