İKÇÜ’NÜN GURURU OLDULAR

İKÇÜ’NÜN GURURU OLDULAR

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde yapılan deneysel çalışma, 13. Türkiye Eczacılık Kongresi’nde poster birincilik ödülü aldı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde yapılan deneysel çalışma, 13. Türkiye Eczacılık Kongresi’nde poster birincilik ödülü aldı. Sigarayı bırakma tedavisinde kullanılan bir ilacın, bağırsak hastalıklarını iyileştirmede de etkili olabileceğini saptayan araştırma, 30 farklı araştırmayı geride bırakarak, birincilik ödülüne layık görüldü.

İLK KONGREDE, BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Proje başkanlığını İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tijen Kaya TEMİZ’in yürüttüğü çalışmada, Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Barış Karadaş ile Araştırma Görevlileri Selin Acar ve Elif Keskin Arslan görev aldı. İKÇÜ BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenen çalışmanın sunumunu, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Selin Acar gerçekleştirdi. Bu sunumla ilk kez bir kongreye katılan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi, İstanbul’da gerçekleştirilen 13. Türkiye Eczacılık Kongresi’nden ödülle döndü. Köklü üniversiteler, ilaç endüstrisi, kamu eczacıları, serbest eczacılar ve eczacılık fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği kongrede İKÇÜ, alanında lider, köklü kurumların araştırmalarını bile geride bıraktı. Çalışma aynı zamanda, uluslararası hakemli bir dergide (SCI-expanded) yayınlanmak üzere kabul edildi.

ÇALIŞMAYA DEVAM

Birincilik ödülüne layık görülen “İrritabl barsak sendromunun sıçan modelinde kolonik motilite üzerine vareniklinin etkisi” isimli çalışma ile sigara bıraktırma programında kullanılan bir ilacın, irritabl bağırsak hastalıklarının tedavisinde de etkili olabileceğini saptadıklarını söyleyen Prof. Dr. Tijen Kaya Temiz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesini 13. Türkiye Eczacılık Kongresi’nde büyük bir başarıyla temsil etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Fakültede Araştırma Görevlisi olarak çalışan Selin Acar ise kongrede sunum yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve akademik camiada yer aldıkları sürece, daha büyük başarılara imza atmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.