İKÇÜ’YE YENİ LABORATUVAR

İKÇÜ’YE YENİ LABORATUVAR

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türk İslam Arkeolojisi Bölümü ile ODTÜ Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı anlamlı bir çalışmaya imza attı.

İKÇÜ Türk-İslam Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarının açılışıyla başlayan etkinlik, alanında uzman akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’de Kültürel Mirası Korumanın Anlamı, Araçları ve Uygulamaları” başlıklı panelle devam etti.

KURDELE DEĞİL, ÇITA KESTİLER

Türk-İslam Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarının açılışına İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, Türk İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Harun Ürer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta Rektör Prof. Dr. Akhan, çıtayı; Türkiye ve dünyada kültür varlıklarının korunması alanında yaptığı öncü çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Cevat Erder ile birlikte kesti.Kıl testere ile çıtayı kesen Rektör Prof. Dr. Akhan ve beraberindekiler, öğrencilerin ahşap süsleme sanatı ile yaptıkları eserleri büyük bir ilgiyle inceledi.

“TOPLUMSAL BELLEĞİMİZİ YİTİRMEYELİM!”

Açılışın ardından davetliler, İKÇÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen “Türkiye’de Kültürel Mirası Korumanın Anlamı, Araçları ve Uygulamaları” başlıklı panele katıldı. Oturum başkanlıklarını Prof. Dr. Bozkurt Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy’un yaptığı iki oturumda akademisyenler, kültürel mirası korumanın yolları, yasal çerçevesi, aslına uygun olmayan restorasyonların tarihi eserlere verdiği zarar gibi birçok başlık altında konuyu detaylandırdı. Panele;  Prof. Dr. Cevat Erder, Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Doç. Dr. Güliz Bilgin Altınöz, Araştırma Görevlileri Özgün Özçakır, Betül Kurtuluş, Sibel Yıldırım Esen, Dr. Alp Güney ve Uzman Filiz Diri de konuşmacı olarak katıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.