İki büyük firmanın şehrin ortasındaki hırsız-polis oyunu!

İki büyük firmanın şehrin ortasındaki hırsız-polis oyunu!

İzmir’in tanınmış sağlık firmalarından Özel Alfa Tıp Merkezi ile Türkiye’nin tanınmış mobilya firması Enza Home arasındaki anlaşmazlık, şehrin ortasında hırsız-polis oyununa döndü.

Türkiye’nin tanımmış mobilya firması Enza Home, Bornova’da bulunan şubesinde kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla davalık oldu. Davayı açan ise elektrik firması değil, Enza Home Mağazası’nın üstündeki katlarda sağlık hizmeti veren Özel Alfa Tıp Merkezi.

Özel Alfa Tıp Merkezi yetkilileri, haksız yer işgali nedeniyle Enza Home Mobilya mağazasına karşı mücadele ederek, ortak kullanım ve otoparka giden alanların mobilya firması tarafından işgal edilmesinin önüne geçti. Haksız işgal engellendiğinde fark edilen bir başka gerçek ise sağlık kurumlarında bulundurulması zorunlu olduğu için binanın bodrum katında tıp merkezinin jeneratöründen elektrik hırsızlığı yapıldığının tespiti oldu.

Enza Home Mağazası'na kendi enerjisini karşılamak için sağlık firmasına ait jeneratörden kablo çekip, enerji hırsızlığı yaptığına dair tutanak tutulmasının ardından iki büyük firma, elektrik hırsızlığı yüzünden davalık oldu.

Şirketin hukukçuları tarafından, konuyla ilgili bir çok dava açılırken Özel Alfa Tıp Merkezi yetkilileri, olayı şehrin ortasında hırsız-polis oyununa çevirdi. Özel Alfa Tıp Merkezi'nin duvarına, Enza Home Mağazası’nın hemen üstüne ‘Bu mobilyacı hastanenin jeneratörünü kaçak kullanırken yakalanmıştır’ yazılı afiş asıldı.

Özel Alfa Tıp Merkezi'nin, altındaki mobilya mağazasını hırsızlık ile suçlayan afişleri ise vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Hukukçular ise, afişin haklı olsa dahi haksız bir eylem olduğunu belirtip, “Herkes hukukun içinde hareket etmeli, hukukun içinde hakkını aramalı. Suç ne olursa olsun, suçun ve suçlunun bu şekilde teşhir edilmesi ayrı bir hukuksuzluktur, suçtur” dediler.

whatsapp-gorsel-2024-05-03-saat-16-16-51-513ff036.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.