İKİ HASTALIK BÖBREK YETMEZLİĞİNE YOL AÇIYOR!

Diyabet ve hipertansiyon temel sağlık sorunlarıdır. Ve sistematik hastalıkların başında gelirler. Hipertansiyon ve Diyabetin nedenlerinden bir tanesi genetik faktörlerdir. Gelişmiş ülkelerde ve toplumumuzda diyabet ve hipertansiyonun görülme sıklığı  %35 lere yaklaşmıştır. 
Böbrekler tamamen kan damarlarından oluşan ve toksik maddelerin toplandığı organdır. Bu iki hastalıktan en çok etkilenen de organ diyebiliriz. Böbrek hastalarının bir kısmı diyabete bağlı yetmezlik yaşayabilmektedir. 
Yaşam koşullarınızdaki değişiklikler, sizleri ‘Diyabet ve hipertansiyon’ hastalığının etkilerinden korunmanıza destek sağlar. Ayrıca kendi yaptıklarınızla çocuklarınıza da örnek olacağınız için onlarında geleceğini garanti altına almış olursunuz.
Hayatınızın içinde yapabileceğiniz minik değişiklikler ; 
Beslenme tarzınızı değiştirin.
Genetik var olan veya sonradan edinilmiş hastalıkların vücut içerisindeki hasarını en aza indirgemek ve daha kaliteli-sağlıklı bir yaşam sürmek için bedeninize göre beslenme şeklini öğrenmeniz gerekir. 
Günlük tuz tüketimi önemli!
Günlük tuz alımı  2 gr olmalıdır. Tuzu sadece tuzluktan değil tükettiğiniz bütün besinlerden alıyorsunuz. Örneğin, ekmek, zeytin, peynir gibi. 
Sodyum yerine potasyum içeren diyet tuzlar tehlikeli !
Potasyumu tutan tansiyon ilaçlarını kullanıldığı durumlarda kişinin kalbinin durmasına bile neden olabilir. 


Günlük su tüketimi önemli..
Kullanılan hipertansiyon ilaçları damar basıncını azalttığı için yeterli sıvı alınmadığında tansiyon düşüklüğü ve baygınlık söz konusu olabilir. Bu yüzden günde 2 lt su içilmesi gerekir. 

Hafta da 2 gün spor
35 dakikalık hafif tempolu yürüyüşler, hem şekerinizin hem de tansiyonunuzun dengelenmesini destekler. 

Vücudunuzun sinyallerini hafife almayın. İlerleyen süreçte daha derin sorunlarla karşılaşmamak adına sizleri Esra Aran Beslenme ve Danışmanlık merkezine bekliyoruz. Gelin vücudunuza en sağlıklı cevabı  beraber oluşturalım. Hayata GÜLEN SAĞLIKLI GÖZLERLE BAKALIM.

instagram: diyetisyenesraaran
Web :www.esraaran.com  // bilgi@esraaran.com 
Facebook : esra aran beslenme ve danışmanlık merkezi
Telefon: 0232 290 0 298

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.