İki önemli proje için sevindirici karar

İki önemli proje için sevindirici karar

Konak Belediyesi’nin yeni yıldaki ilk meclis toplantısından iki önemli proje için sevindirici karar çıktı.

 

Konak Belediyesi’nin yeni yıldaki ilk meclis toplantısından iki önemli proje için sevindirici karar çıktı. Konak Belediyesi’nin Tepecik semtinde Roman Kültür Merkezi yapmak üzere satın aldığı tescilli binanın restorasyonunun İzmir Valiliği Katkı Payı Fon Hesabı’ndan karşılanması ve Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan tarihi Kıllıoğlu Hamamı’nın sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmak üzere restorasyon karşılığı 17 yıllığına kiralanmasıyla ilgili önergeler meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

TERÖR SALDIRISINA ORTAK KINAMA

Konak Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul’da yaşanan kanlı terör saldırısı hem CHP hem de AKP grubu tarafından kınandı. Başkan Pekdaş, “2016 yılını acı olaylarla kapatarak, 2017’ye büyük umutlarla girmiştik. Ama yeni yıla girdikten bir saat sonra İstanbul’daki bir gece kulübüne yapılan saldırı bizleri çok üzdü. Umarım 2017 yılında kötü olaylar yaşamayız” dedi.

İKİ TARİHİ YAPI AYAĞA KALKACAK

Meclis oturumunda Konak Belediyesi’nce yeni yılda yapımına başlanacak iki önemli restorasyon projesi için de sevindirici karar çıktı. Buna göre Tepecik Mahallesi’nde bulunan tescilli yapının mimari ve mühendislik uygulama projelerinin hazırlanması işinin İzmir Valiliği Katkı Payı Fon Hesabı kullanılarak yapılması ve Basmana Anafartalar Caddesi’nde yer alan tarihi Kıllıoğlu Hamamı’nın restorasyon karşılığı 17 yıllığına kiralanması kararı meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Tepecik’teki tarihi bina Roman Kültür Merkezi, Anafartalar Caddesi’ndeki hamam ise sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmak üzere restore edilecek. Meclis toplantısında Denetim Komisyonu için gizli oylama ile üye seçimi de yapıldı. Oylamada CHP’li meclis üyeleri Çetin Altun, Hale Elden, Vedat Uğur ve Nurettin Cem Aksak ile AKP Meclis Üyesi Mehmet Sait Başdaş seçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.