İl Emniyet Müdürlüğü'nden İZTO projesine tam destek!

İl Emniyet Müdürlüğü'nden İZTO projesine tam destek!

İzmir Ticaret Odası’nın Doç. Dr. Mercan Efe Güney ile birlikte gerçekleştirdiği "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kent Planlama Yaklaşımı" projesine, İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’den destek geldi.

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 2022-2026 dönemi için seçilen Yönetim Kurulu’nun İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’ye yaptığı ziyarette, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Jülide Tutan Hergül, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kent Planlama Yaklaşımı Projesi-Çiğli Örneği” ne ilişkin İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’ye bilgi verdi.

HERGÜL: ÖRNEK BİR PLANLAMA YAPILDI

Projenin Çiğli örneğinde kadınlarının güvenli bir şekilde yaşaması için örnek bir kentsel planlamanın yapıldığına dikkat çeken Hergül, “Sokak lambalarından ıssız noktalara, toplu taşımadan yeşillendirmeye kadar her detayı ‘kadın dostu kent’ anlayışıyla inceledik. Ortaya başarılı bir model çıktı. Ancak henüz uygulama aşamasına geçemedik. Bu konuda İzmir Emniyet Müdürlüğü’müzün desteklerini bekliyoruz” dedi.

izmir-emniyet-muduru-mehmet-sahne-ve-izto-yonetim-kurulu.jpeg

ŞAHNE: KÜLTÜRPARK MODELİ’Nİ HAYATA GEÇİRELİM

Projenin kadınların güvenliği için dikkat çekici olduğunu söyleyen İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, “Kentimizin merkezinde bu gözle incelenmesi gereken çok önemli bir alan var; Kültürpark. Ne yazık ki özellikle akşam saatlerinde bu bölgede güvenlik açısından olumsuz gelişmeler yaşanabiliyor. Projenin Konak-Kültürpark örneğinin hayata geçmesi için, Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü desteğe hazırız. O bölgede bulunan karakolumuz da bu anlamda önemli bir rol üstelenecektir. Kadınlarımızın güvenli bir kentte yaşaması hepimizin öncelikleri arasında” diye konuştu.

ÖZGENER: KADIN ÜRETİM SÜRECİNDE OLMAZSA EKONOMİ BÜYÜYEMEZ

Kadının üretim sürecinde olmadığı bir ekonominin büyüyemeyeceğini vurgulayan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Kadına yönelik şiddetle mücadele edebilmek ve kadın istihdamının artmasına destek olmak amacıyla ilk olarak Çiğli Belediyesi ve Bornova Belediyesi ile çalışmalara başladık. Kadınların, kentin her alanında güvenlik endişesi taşımadan hayata katılabilmesi için örnek bir planlama yapıldı. Proje kapsamında yeni mezun 5 kadın şehir plancısı istihdam edildi. Mevcut duruma bakıldı, sorunlar tespit edildi, çözüm önerileri geliştirildi. Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Şahne’nin desteğiyle projemiz en kısa sürede uygulamaya da geçecek. Kendilerine destekleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

nurayeyigeleisleyen-mehmetsahne-julidetutanhergul.jpeg

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE KENT PLANLAMA YAKLAŞIMI PROJESİ HAKKINDA

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı projesi Çiğli örneğinde, Çiğli ilçesinin Köyiçi Mahallesi'nde 52 hektarlık bir alan seçildi. Bu alanda arazi kullanım çalışmalarının yapıldı. Açık yeşil alanlar, kültürel tesis alanları, sosyal tesis alanları, ulaşım verileri, sokak mobilyaları (aydınlatma, bilgilendirme panoları vb.) incelendi. Kadın dostu kent kapsamında, alanın sorun ve potansiyelleri belirlenerek öneriler geliştirildi. Proje kapsamında kadın istihdamı oluşturuldu, mezun ve işsiz kadın şehir plancılar İŞKUR aracılığıyla görevlendirildi.

PROJENİN ÖNEMİ VE AMACI:

Seçilen alanda yapılacak değerlendirmeler şöyle; Erişilebilirlik (arazi kullanım durumu yaya yolu, taşıt yolu, kaldırım devamlılığı, kaldırım genişliği, kaldırım yüksekliği, rampa varlığı ve rampa kullanışlılığı, kaldırımı bölen sokak mobilyaları, merdiven varlığı, alt geçit ve üst geçitler, çıkmaz sokaklar vb. ulaşım öğeleri)

Güvenlik (aydınlatma elemanı, uyarıcı ve yönlendirici levha, bilgilendirme panosu, taksi durağı ve acil yardım butonu varlığı, çıkmaz sokak, vandalizm, sağır cephe, boş parsel, harabe, inşaat ve boş dükkân varlığı vb.)

Açık ve Yeşil Alanlar [yayalar açısından yeşil alanlar kullanım kalitesi (oturma elamanı, üst örtü, yönlendirici levha, bilgilendirme panosu, acil yardım butonu, büfe ve market, tuvalet, çöp kutusu ve konteyneri), erişilebilirliği (kaldırım genişliği ve yüksekliği, yaya yolu, rampa, taksi ve otobüs durağı) ve güvenliği (aydınlatma elamanı, çıkmaz sokak, vandalizm ve sağır cephe, boş parsel, harabe ve inşaat, güvenlik kamerası, taşıt yolu))

Kentsel Sosyal Alt Yapı Alanları (network ağ analizleri ve yayalar açısından sosyal donatı alanlarının kullanım kalitesi, erişilebilirliği ve güvenliği başlıkları altında alt başlıklarla sosyal donatı alanları ve çevresi için değerlendirilmesi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.