"İleri evredeki kanser hastalrı malulen emekli edilmeli"

"İleri evredeki kanser hastalrı malulen emekli edilmeli"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den kanser hastaları için kanun teklifi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kanser hastalığı ileri evrelerde olan sigortalıların malulen emekli olabilmelerinin sağlanması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi. Ömer Fethi Gürer, teklifinde bu durumdaki hastaların tüm hastane masraflarının da devlet tarafından karşılanmasını önerdi. 

KANSER HASTALIĞI SÜREKLİ ARTIŞ GÖSTERİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinde, kanser hastalığındaki artışa dikkat çekti. Teşhis edilen kanser hastalarının yüzde 60’ının ileri evrede olduğunu kaydeden Ömer Fethi Gürer, “Kişiye, hastalığın tipine, evresine, psikososyal çevreye göre değişmekle beraber, kanser psikolojik güçlük ve bozukluklara yol açma potansiyeli en yüksek olan hastalık gruplarından biridir” dedi. 

TEDAVİ SÜRECİNDEKİ ZORLUKLAR 

Kanser hastalarının tedavi süreçlerinde yaşadığı zorluklara vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Evrelerine göre tedavi süreçlerinde farklılık gösteren hastalığın özellikle ileri evrelerinde hasta neredeyse her gününü hastanelerde ve tetkiklerde geçirmektedir. Tedavi süreçlerinin ağırlığı, ilaç temini, tedavinin aksaması, işlevsel bir organının alınmasının yarattığı travma yaşam kalitesini düşürmekte, dünyaya bakışı, özgüveni ve psikolojisi açısından hasta üzerinde ömür boyu sürecek izler bırakmaktadır. 

Öte yandan tedavi sürecinin uzun ve takipli olmasının yanı sıra uygulanan radyoterapi, kemoterapi, ve benzeri yöntemler hastada şiddetli ağrılar ve halsizlik yaratmakta, çalışma ve üretmede güçlükler oluşturmaktadır. Dolayısıyla malulen emeklilik bu noktada bir zorunluluk haline dönüşmektedir. Kanser hastalığının artış hızı ve görülme sıklığı göz önüne alındığında önümüzdeki yıllarda en önemli sorunlardan birisi olacak bu konu, çalışma yaşamı açısından da acilen çözülmesi gereken bir konudur” açıklamasında bulundu. 

HASTANE MASRAFLARINI DEVLET KARŞILASIN 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu gerekçeler ışığında hazırlanan kanun teklifinin, ileri evrelerde bulunan kanserli sigortalıların malulen emekli olabilmelerini ve hastane masraflarının da devlet tarafından karşılanmasının amaçlandığını ifade etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.