“İlle de Bir İş Olsun”a yoğun ilgi

“İlle de Bir İş Olsun”a yoğun ilgi

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İZROMDER) Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı desteği kapsamında yürüttüğü, “İlle de Bir İş Olsun” Projesi ofisi Basmane meydanında hizmete açıldı.

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İZROMDER) Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı desteği kapsamında yürüttüğü, “İlle de Bir İş Olsun” Projesi ofisi Basmane meydanında hizmete açıldı.

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROMDER) Başkanı Abdullah Cıstır, projelerinin görünürlüğünü sağlamak ve çalışmalarına hız vermek açısından ofislerinin faaliyete geçmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

HAYALİMİZ GERÇEKLEŞİYOR

27 ay önce hayalini kurdukları “İlle de Bir İş Olsun” Projesi'nde yol kat ederek proje ekipleriyle birlikte ofislerini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Cıstır, “İZROMDER olarak kurulduğumuz günden bu yana sosyal sorumluluk çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Ortaya koyduğumuz projeyle, girişimci bir dernek olma özelliği de taşıyoruz” dedi.

İlle de Bir İş Olsun Projesi'nin sözleşme takviminin başladığını kaydeden Abdullah Cıstır, ofis kapsamındaki satın alma faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İstihdam odaklı projelerinin önemli bir adım olduğunu aktaran Cıstır, “Projemiz kent dinamiklerinden ve kurumlardan da önemli destek görüyor. Resmi kurumlarla yaptığımız görüşmelerden olumlu geribildirimler alıyoruz” diye konuştu.

200 roman mesleki eğitim alacak...

Özellikle kentsel dönüşümün hızlanmasıyla birlikte çok sayıda iş makinesi operatörüne ihtiyaç duyulacağını dile getiren Abdullah Cıstır, proje kapsamında bölgede ihtiyacı hissedilen iş makinesi operatörlüğüyle ilgili meslek kurslarına da başlayacaklarını dile getirdi.

Proje ofisini, kurslara katılmak isteyenlerden çok sayıda kişinin ziyaret ettiğini aktaran Cıstır, “Projemiz kapsamında 100 asil, 100 yedek olmak üzere toplam 200 kişi mesleki eğitim alacak. Ayrıca işverenle iş arayanların buluşturulacağı İş Kulübü kurulacak. Kariyer danışmanlığı hizmeti aracılığıyla sertifika alan 100 vatandaşımızın işgücü piyasasından faydalanmaları üzerine müracaat ve mülakat teknikleri ile kişisel gelişim ile gençlerin 6 ay boyunca işbaşı eğitimi alması sağlanacak” ifadesini kullandı.

TÜM İL DİNAMİKLERİNE ÇAĞRI

İlle Bir İş Olsun Projesi ile iş gücü piyasasına erişim sağlamak üzere ürettikleri iş fikirlerine ve çalışmalarına tüm il dinamiklerinden destek beklediklerini önemle vurgulayan Abdullah Cıstır “Pozitif ayrımıclık ya da olumlu sosyal politikalar, eşitlikçi ve eşdeğer yaklaşımlarla, Romanlar'ın bu ülkede yurttaş olduklarının hissettirilmesini bekliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.