İmre’den Pala’ya Cevap

İmre’den Pala’ya Cevap

CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın yaptığı açıklamalara AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre’den yanıt geldi.

CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya eleştirilerine AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre’den yanıt geldi. Başkan Soylu döneminde yapılan icraatları örnek gösteren İmre, Pala’nın “istemezükçü” olduğunu söyledi.

Hastane örneği

CHP’li Pala’nın gerginlik yaratılıyor sözlerini eleştiren İmre, “ Sayın Pala yaptığı açıklamada ‘Menderes’i daha yaşanabilir hale nasıl getirebiliriz diye eleştireceğiz’ demiş.  Sanırım kendisi ağzından çıkan lafı duymuyor. Yüklenici firmanın sözleşmesinde yer alan maddeden dolayı Menderes’in 50 yıllık hayali olan devlet hastanesinin yapımının durmasını neredeyse davulla zurnayla karşılayacak biz değiliz, kendisi. CHP zihniyeti ne yazık ki ‘yeterki başarısız olsunlar, işler olmasa da olur’ mantığıyla muhalefet yapıyor, eleştirilerini de bu şekilde gerçekleştiriyor. Sayın Pala gerginlik yaratılıyor derken aslında doğru söylüyor. Kendisi ve partisinin yaptıkları ne yazık ki gerginliğe sebep oluyor. İstemezükçü zihniyetle hareket ettikleri sürece bu gerginlik içinde onlar yok olup gidecek. Biz hizmetlerimizle Menderes’te yer almayı sürdüreceğiz. 50 yıllık hayalimiz devlet hastanesi de hizmete girecek, herkesin gıptayla baktığı projeler de” dedi.

Borç belli, hizmette

Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun meclisten borçlanma yetkisi almasına da değinen İmre, “ İstemezükçü başkan Pala, ilçenin derdiyle dertlenmek yerine,  başka işlerle uğraştığı için hiçbir şeyin farkında değil. Sanırım gözüne de perde indi, yoksa sadece İzmir’e değil Türkiye’ye örnek projelerden haberdar olurdu. Yedi düvelin konuştuğu projeler bir bir hayata geçerken, kendisi içi boş eleştirilerini sürdürüyor. Çukuraltı Sahil Yolu, Özdere Meydanı, Ay Yıldız Parkı, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı, Görece Ticaret Merkezi ve daha birçok dev proje işte bu borçlanma yetkisiyle ilçeye kazandırılıyor. Bir alıp, beş kazandıran projeler bunlar. Turizm bölgesine büyük bir canlılık getirecek Özdere Meydanı 5 milyon liraya mal edildi.  İçerisinde 13 dükkan var. Bugün orada bir dükkanın değeri 5 milyon lira. Hesap ortada. Yapılan her projede evvel hesap, sonra kasap sözüyle hareket eden bir başkanımız var. Vatandaşımız da her şeyin farkında ” ifadelerini kullandı.

Çivi de keser de elinizde

Pala ve ekibinin belediye hizmetlerini engellediğini dile getiren İmre, “  ‘Menderes’e çivi çakana destek olurum’ diye açıklama yapanlar, ellerinde ki keseri de çiviyi de görmek istemiyorlar. Bence önce çivi çakmayı öğrensin sonra bu açıklamaları yapsın Sayın Pala. Gümüldür’ün 50 yıldır alt yapı sorunu için neden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalmıyor, neden İZSU tarafından bozulan yollar için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalmıyor. Madem çivi çakmak istiyorsun bugüne kadar bu sorunları çözmekle uğraşsaydın. Dere mutlak alanında kalan vatandaşların arsalarına çözüm bulsaydın. Ama onların derdi Menderes değil, onların derdi Menderes’te iş yaptırmamak” ifadelerini kullandı. 

Neden AK Parti beklendi

Doğalgazı büyükşehir belediyesinin getirdiğine yönelik açıklamalarına da cevap veren İmre, “ Buradan kendisine soruyorum, madem doğalgazı büyükşehir getirdi o zaman neden 15 yıldır beklediler? İnsanların doğalgaz isteklerine neden 15 yıldır cevap vermediler?  AK Partili belediye gelince mi hizmeti getirmek akıllarına geldi. Menderes’e doğalgaz gelmiş ise bu Başkanımız Bülent Soylu sayesindedir. Kimse vatandaşı yalanlarıyla kandırmasın” dedi.

AK hizmetler sürecek

2014 yerel seçimlerinin ardından Menderes’in AK belediyecilikle tanıştığını hatırlatan İmre, “ O günden bu yana Menderes’te gözle görülür bir değişim var. Doğalgazı olmayan, halı sahası dahi olmayan, sosyal yaşam alanlarından yoksun bir Menderes, yerini, temiz enerjiyle ısınan, spor kompleksleriyle gençlerin kahve köşelerinden uzaklaştığı, park ve bahçeleriyle 7’den 70’e herkese hitap eden sosyal alanların olduğu bir Menderes’e bıraktı. Bunların hepsi AK belediyecilikle gelen hizmetler. Başkanımız Bülent Soylu ile üç yılda bir çok vizyon proje hayata geçti, bundan sonra da bu projeler Menderes’e kazandırılmaya devam edecek” diye konuştu.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.