İnciraltı 2. Nesil Platformu, “Hazırız, işaret bekliyoruz”

İnciraltı 2. Nesil Platformu, “Hazırız, işaret bekliyoruz”

Başbakan Binali Yıldırım’ın “İzmir; 34 İstanbul’dan sonra ikinciliği hak ediyor” açıklamasının ardından bisiklet ve motosiklet tutkunlarıyla İnciraltı’nda biraraya gelen İnciraltı 2. Nesil Platformu, “Hazırız, işaret bekliyoruz” mesajı verdi.

İzmir ekonomisinin kalkınması, artan trafiğe çözüm bulunması ve yeşil alanların daha da büyümesi için önemli bir adım olan İnciraltı’nın planlanmasını ve İzmir Körfez Geçiş projesinin hayata geçmesini sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, “Şehrimiz,  geçmiş yıllarda ekonominin başkenti olması, tarih ve konum avantajı ile hızla Türkiye ikinciliğine kavuşacaktır. 70 yıl sonra Başbakan çıkartan şehrimiz büyük bir fırsat yakalamıştır” dedi.

İZMİR’İN  KÖRFEZ GEÇİŞİ’NE ACİL İHTİYACI VAR.!

İzmir trafiğinin her geçen gün yoğunlaştığı günümüzde, Körfez Geçişi projesinin kentte büyük bir destek bulduğunu, ihale tarihinin açıklanıp, ilk kazmanın vurulacağı günün İzmir’in ‘düğün günü’ olacağını ifade eden Karabulut, “Karşıyaka’dan Balçova’ya iki yaka araç ile 6 dakikada geçebilecek. Aynı zamanda demir yolu hattı ile tramvay bağlantısı sağlanarak tüm İzmirlilerin kullanacağı, İzmir Körfez Geçişi artık İzmir’in lüksü değil, ihtiyacıdır. Tüm İzmir bu mega projeyi heyecan içinde beklemektedir. İzmir Körfez Geçişi kentin kuzey ve güney yakası arasında, şehre girmeksizin çok kısa sürede ulaşım sağlayarak; 31 km sahil yolunu 12 km’ye, 55 km uzunluğundaki çevre yolunu ise 12 km’ye düşürecektir. Şehrin içerisine giren araç sayısını da önemli miktarda azaltarak, trafiği rahatlatacaktır. Körfez Geçişi hem satın alamadığımız zamanı bize verecek hem de çevre için çok önemli olan “Egzoz Emisyonu” azaltacağı için çevre duyarlılığı ile yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile İzmir Körfez Geçişinin Flamingo adasına 12 km. Gediz deltası Ramsar alanı sınırına 1,5 km. mesafede olduğunu; Flamingoların etkilenmesinin söz konusu olmadığını açıklamıştır.Körfez üzerine oluşturulacak olan yapay ada ile, ticaret alanları (restaurant-cafe-alışveriş noktaları v.b.) ve seyir terasları  şehrin yeni sembolü olacaktır” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAK”

İzmir’e karşı her zaman vefalı olan İzmirli Başbakan Binali Yıldırım’ın uzlaşmacı tavrının İzmir’e daima çözümler getirdiğini, bu nedenle kendisine müteşekkir olduklarını dile getiren Karabulut, “Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir’e koyduğu hedefe ulaşmak için herkese önemli görevler düştüğüne inanmaktayız. Artık şehrimizin ve içinde yaşayan bizlerin kaybedecek vakti kalmamıştır. Şehrimizi planlı bir şekilde hızla büyütmek için Hükümetimiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz çaba sarf etmektedir ve herkesin de elini taşın altına koyması gerekmektedir. “Şehir Ranta kurban gidecek” diye” Korku” yaratılarak, bugüne kadar yapılanların amacının, aslında İnciraltı’nın bugünkü sahiplerinden alınması olduğunu da İzmirliler olarak çok net gördük. Bugüne kadar topraklarına gecekondu yapmayan-yaptırmayan, koruyup-kollayan  İnciraltı toprak sahipleri olarak, İnciraltı’nın ‘Sağlık Turizm’ odaklı planlanması ile İzmir’in ‘Sağlık Turizminin Başkenti’ olacağına yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

İNCİRALTI MÜCEVHERE DÖNÜŞECEK

İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı planlaması ile İzmir’de en az 15 bin istihdam yaratılacağını vurgulayan Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “Körfez Geçiş Projesi şehrimize yaklaşık yılda 3 Milyar TL  katma değer ve 100 bin yeni turist çekecektir. Şehrimizde yaşayan hemşerilerimizin kullanamadığı Kent Ormanı karşısındaki, artık tarım yapılamayan, 5 Milyon m2 arazilerimiz planlandığında, şehrimize yaklaşık Kent Ormanı’nın 2-3 kat büyüklüğünde yeni nitelikli yeşil alan kazandırılacaktır. Ülkemizin İstanbul Boğazı’ndan sonra en değerli yeri olan İnciraltı, sadece düğün salonu, mangalcı, nargileci ve kurban kesim yeri olmaktan çıkarak hak ettiği değere kavuşacak ve  mücevhere dönüşecektir.”

 “PEDALIMIZ VE GAZIMIZ HAZIR”

Kasım 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın onayı, Başbakan Binali Yıldrım’ın talimatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteği ile başlayan İnciraltı Planlama sürecinin bitmesi ve İzmir Körfez Geçişi’nin ihale tarihinin belirlenip, kazma vurulmasını sabırsızlıkla beklediklerini hatırlatan Karabulut, sözlerini şöyle noktaladı; “Sürecin hızla ilerlemesindeki çabalarından dolayı Ak Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya’ya çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bu süreci siyaset üstü gören, tüm hassasiyetleri ile yanımızda bulunup, takipçisi olan tüm İzmir Milletvekillerine, Ak Parti-CHP-MHP İl ve İlçe Başkanlarımız ile tüm Sivil Toplum Örgütlerimize ayrı ayrı  teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım Biz İzmirliler hizmette sabırsızız, pedalımız ve gazımız hazır, İstanbul’dan sonra ikinciliği yakalarız, yeter ki işareti verin bize.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.