İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss oldu

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss oldu

İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve ülkenin yeni Başbakanı Liz Truss oldu.

İngiltere'de Boris Johnson'ın Başbakanlık ve Muhafazakar Parti Liderliği görevlerinden istifasıyla başlayan seçim süreci sonuçlandı. Temmuz ayından bu yana yapılan elemelerde finale kalan 2 adaydan biri olan Dışişleri Bakanı Liz Truss, 2 Eylül'de yapılan son oylamada eski Maliye Bakanı Rishi Sunak'ı geride bırakarak bugün Parti Lideri ve Başbakan ilan edildi. Truss, İngiltere'nin 3'üncü kadın Başbakanı oldu.

Seçimin sonuçları bugün yerel saatle 12.30'da Muhafazakar Parti'nin 1922 Komitesi Başkanı Graham Brady tarafından açıklanarak Brady, Liz Truss'ın toplamda 81 bin 326, Sunak'ın ise 60 bin 388 oy aldığını duyuruldu.

55yu.jpg
Truss, Parti'nin yeni lideri ilan edilmesinden hemen sonra yaptığı konuşmada, Muhafazakar Parti lideri olarak seçilmenin bir "onur" olduğunu söyledi. Truss, "Büyük Muhafazakar Partimize liderlik etmem için bana güvendiğiniz için teşekkür ederim. 2019'da insanların bize oy vermelerinin bir nedeni olduğunu biliyorum. Parti lideriniz olarak, seçmenlere söz verdiğimiz şeyi, ülkemizin her yerinde yerine getirme niyetindeyim" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.