Instagram o özelliği test etmeye başladı

Instagram o özelliği test etmeye başladı

Instagram, kullanıcıların sadece birkaç tıklamayla takipçileri elle listeden çıkarmalarına izin verecek yeni bir özelliği test ediyor. Yeni yöntemle karşı tarafa haber gitmeden takipçilerinizi çıkarabilirsiniz.

Instagram hesabınız herkese açıksa, insanların feed'inize bakmasını engellemenin bir yolu yok. Instagram, kullanıcıların sadece birkaç tıklamayla takipçileri elle listeden çıkarmalarına izin verecek. Diğer bir deyişle herkese açık profilinizi takip etmesini istemediğiniz kişileri engellemek yerine sadece takip etmesini engelleyebileceksiniz.

Özel hesapları olan kullanıcılar, takipçileri kaldırma ve kendi içeriğine erişimi hemen kapatma olanağına sahiptir. Ancak sayıları giderek artan herkese açık hesaplara da takipçileri arasından istedikleri hesapları veya kişileri şutlama imkanı sunulacak gibi görünüyor. 

Takipçileri neden kaldırmak isteyebilirsiniz? Belki de eski dostlarınız ya da hayatınızdaki eski ortaklar hakkında kendinizi iyi hissetmiyorsunuzdur. Takipçi listesinden birilerini çıkarmak, en azından karşı tarafa bunu hissettirmeden yapılacak. 

Instagram, takipçi listesinden çıkarılan kullanıcıların bu durumdan bildirim almayacaklarını belirtti. Yani arkadaşlarınızla aranızda daha sonra herhangi bir tartışma yaşanmayacak. 

Geçtiğimiz mayıs sonunda Instagram, sessize alma özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, istemediği kullanıcıları sessize alabilecek. Yani bir kullanıcıyı takipten çıkarmak yerine, sessize alarak rahatsız olduğunuz kişiyi bu şekilde engellemiş olacaksınız.

Takipçi silme özelliği henüz tüm kullanıcıların hizmetine sunulmadı. Özelliğin size gelip gelmediğini Android uygulamasını güncelledikten sonra takipçi sayfanıza giderek kontrol edebilirsiniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.