Instagram'a 'zaman kısıtlaması' özelliği geliyor

Instagram'a 'zaman kısıtlaması' özelliği geliyor

Günümüzde sosyal medya bağımlılığı katlanarak artıyor. Bu sebepten dolayı sosyal medya şirketleri bağımlılığı önlemek adına yeni özellikler geliştiriyor. Bu sefer bir önlem de Instagram'dan geliyor.

Instagram, kullanıcısına ne kadar zaman harcadıığını gösteren yeni bir özellik planlıyor. Şirket, Instagram bağımlılığının önüne geçmek için telefon uygulamalarına 'zaman kısıtlaması' getiriyor. Yeni özellik bilgisayar bilimcisi Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarıldı ve Instagram CEO'su Kevin Systrom tarafından doğrulandı.
Instagram 'zaman kısıtlaması' özelliğini duyurdu.


Sosyal medya bağımlılığı konusuna çözüm olarak sosyal medya şirketleri yeni özellikler geliştiriyor.

Son 10 yıldır sürekli artan bu bağımlılığın önüne önce Youtube, şimdi de Instagram geçmeye çalışıyor. Instagram, kullanıcılara uygulamayla ne kadar zaman harcadıklarını gösteren yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. 

Şirket, Instagram bağımlılığının önüne geçmek için telefon uygulamalarına 'zaman kısıtlaması' getiriyor.

Yeni özellik ilk olarak, bir bilgisayar bilimcisi olan Jane Manchun Wong tarafından keşfedildi. Instagram CEO'su Kevin Systrom tarafından onaylandı.

Wong, bu özelliği bulmak için Instagram kodları üzerinde uzun bir araştırma yaptı. Sonunda ise 'harcanan zaman' adlı bir özellik buldu. Sonrasında ise yeni özelliği Twitter üzerinden paylaştı.

Edinilen bilgilere göre özellik, Android üzerinden çalışacak ve telefonunuzun üzerinden Instagram'ı ne kadar kullandığınızı görmenizi sağlayacak. Ayrıca buna göre bir zaman çizelgesi de oluşturabileceksiniz. Kullanıcıların kendilerine belirledikleri süre bittiğinde ise uygulama ekranı griye dönecek. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.