Instagram'da yeni dönem başlıyor

Instagram'da yeni dönem başlıyor

Instagram, galeri özelliği için beklenen güncellemeyi yaptı. Artık tek gönderide birden fazla fotoğraf veya video paylaşırken bunlar kare olarak kırpılmayacak.

Geçtiğimiz Şubat ayında bir galeri albümünü tanıtan Instagram, biçiminde birden fazla fotoğraf ve videoyu paylaşmak için yeni galeri özelliğiydi. Ancak bu özellik, başlatılmasından bu yana klasik bir Instagram sınırlamasına sahipti. Gruplar halinde paylaşılan fotoğraflar veya videoları galeriye sığdırmak için kare olarak kırpmak zorunda kalıyordunuz. Instagram bugünden itibaran bu zorunluluğu kaldırıyor.

instagram-galeri-ozelliginde-yeni-donem-basliyor-9779190.jpeg

Instagram, hem fotoğrafları hem de videoları dikey veya yatay formatta kare olarak kırpmadan yayınlama özelliğini kullanıcılara sundu. Yani artık resimlerinizi ve videolarınızı kırpmak ya da orijinal formatı korumak için birden fazla paylaşımda bulunmak tercihini yapmak zorunda kalmayacaksınız.

Yeni özellik şu an itibariyle tüm kullanıcılar için aktif görünmüyor ama Instagram bugünden itibaren bu özelliğin yayılmaya başladığını söyledi. Instagram aynı zamanda yakın bir tarihte yorumlara resimli ve videolu cevap yazma, yeni etkileşimli yorumlar ve yorum filtresi özelliklerini getirmişti. Platformda, Instagram Live’a yönelik olarak iki kişi arasında kullanılacak video yayını özelliği de teste sunuldu.  

Yeni galeri güncellemesiyle çok sayıda resim ve video göndermek daha kolay hale gelecek, bu yönüyle de beğeni kazanacaktır. Umarız Instagram’ın atacağı bir sonraki adım iPad’ler için olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.