Inverter Klimaların Diğer Klimalara Göre Önemli Farkları

Inverter Klimaların Diğer Klimalara Göre Önemli Farkları

“Inverter” modern klimalarda kullanılan teknik bir terimdir.

“Inverter” modern klimalarda kullanılan teknik bir terimdir. Inverter klimalar kapasitelerini ortamın ihtiyacına göre ayarlayabilen sistemlerdir. modellerini eski sistemler ile karşılaştırdığımızda inverter olmayan standart klimalar ortamı ayarlanan sıcaklığa ulaştığı zaman durmaktadır. Bu durma ile tekrar çalışmaya başlama arasında ortam sıcaklık farkları oluşmakta, klimanın kapasitesi sabit olduğundan enerji sarfiyatı değişmemektedir. Inverter klimalarda ise klima ortam ihtiyacına göre kapasitesini ayarlayabildiği için ortamın ihtiyacı azaldığında klima kapasitesini düşürerek daha az elektrik harcamakta aynı anda ortamın sıcaklığını sabit tutmaktadır.

Sezonsal Verimlilik Nedir ?

Verimlilik değeri Avrupa standartlarınca A sınıfı ile G sınıfı arasında sınıflandırılmıştır. Standart enerji verimlilik değerleri laboratuvar şartlarındaki standart sıcaklıklar baz alınarak yapılmaktadır. Sezonsal enerji verimliliği ise farklı dış ortam sıcaklıklarında ve farklı kapasitelerde klimanın çalıştırılması ile elde edilen enerji verimlilik oranıdır.

Klimalar Nasıl Soğutur ?

Klimaların fonksiyonlarına baktığımızda soğutma işlemi, ısıtma işlemi, nem alma işlemi, fan modu ve otomatik modlar bulunmaktadır. Soğutma işlemini klima içinde bulunan soğutucu akışkanın ortam ısısını emmesi vasıtasıyla yapılır. Isıtma işlemini ise sistemde bulunan soğutucu akışkanlar çevrilerek soğutucu akışkanın ısısının iç ortama verilmesi ile yapılmaktadır. Nem alma işleminde ise hava içerisinde bulunan nem soğuk iç ünite yüzeyine çarptığında ulaşır ve dışarıya atılarak ortamdaki ne alınmış olur.

Klima Kaç Derecede Çalıştırılmalı ?

Klimalarda sıcaklık kullanılan ortama göre konfor şartlarında olması daha ekonomik ve daha verimli iklimlendirme olmasını sağlayacaktır. Yazın 23 ila 26 derece arasında kışın ise 19 ila 22 derece arasındaki sıcaklık bizim için en ideal konfor sıcaklığıdır.

Günümüzde klimalar azalan elektrik sarfiyatları sayesinde daha çok kullanılmaktadır. 1954 yılından beri soğutma alanındaki deneyimini, geliştirdiği ürünlere yansıtan Uğur Soğutma ’nın sizlere sunduğu klimalar; ısıtma veya soğutma gereksinimlerinizi A+++ ‘a varan performanslarda karşılayabilecek niteliktedir. Uğur UIS klimalar; 9, 12, 18 ve 24 BTU ’luk modellerle gelir. En düşük A++ enerji verimlilik sınıfında bulunan bu ürünler, bekleme esnasında 1 Watt ’lık elektrik tüketerek yüksek miktarda enerji tasarrufu sağlar. Uğur Soğutma ’nın tüm Türkiye’deki yetkili bayileri aracılığıyla satışa sunduğu klimalar CE sertifikasına sahiptir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.