iPhone 8 Çıkmadan Piyasaya Düştü

iPhone 8 Çıkmadan Piyasaya Düştü

Çinli dev Xiaomi çerçevesiz ekranı iPhone 8'den önce yaptı

Çin'in en önemli teknoloji markalarından bir tanesi olan akıllı telefon üreticisi Xiaomi, daha çıkmadan iPhone 8'in benzerini üretti

Aslında Xiaomi'nin bu şekilde bir iddiası yok... Ancak telefonun birebir iPhone 8 hakkındaki sızıntı haberlerdeki tasarıma benzemesi bu şekilde yorumların yapılmasına yol açtı.

Xiaomi'nin lansmanını yaptığı Mi Mix isimli model gelecek aydan itibaren ilk olarak Çin'de satışa sunulacak. 

Telefonu değerlendiren teknoloji uzmanları gerçekten de Xiaomi Mi Mix'in şimdiye kadarki en ince çerçeve olduğu görüşünü paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde medyaya sızan haberlerde tasarım çalışmalarını İsrail'de sürdürdüğü ortaya çıkan Apple hakkında şimdide yeni bir patent iddiası ortaya atıldı.

Teknoloji dünyasında önemli bir adım olan parmak izin teknolojisini geliştirmek isteyen Apple, iPhone 7'de home tuşu yerine konumlandırdığı Touch ID (yani parmak okuyucu) teknolojisini ekranın geneline yaymayı düşünüyor.

Yani Apple'ın patent başvurusunu yaptığı parmak okuyucu ekran teknolojisi, iPhone 8 ile birlikte sadece home tuşu alanıya sınırlandırılmış bir alan olmayacak.

Ancak Apple, uzun süredir üzerinde çalıştığı bu teknolojide parmak izi okuyucu sensörlerin ekranın altına yerleştirilirken epey bir zorlandı.

Parmak ekrana bastırıldığında elektrik alanını bulanıklaştığı için izin iletimi sırasında bozulmalar yaşanıyordu. 

Bu sorunu aşmak için Apple mühendisleri birçok iletken tabakadan oluşan lenslerden faydalandı. 

Şimdiye kadar çıkan haberlere göre Apple'ın Touch ID teknolojisini ekranın tamamında yayacağı tasarımın patent başvurusu 9 Eylül 2014 yılında yapıldı. 

iPhone üzerinde zamana yayarak devrim niteliğinde değişimler yapmayı planlayan Apple, iPhone 7 ile kulaklık girişini kaldırmış ve kablosuz kulaklık devrini başlatmıştı. 

iPhone 7'nin özellikleri sizi hayal kırıklığına uğrattıysa, artık bir sonraki iPhone'u beklemek için bir sebebiniz daha olacak. Aldığımız son duyumlara göre Apple, Sharp'a iPhone 8 için OLED ekranlar ürettirmek için görüşmede bulundu.

Anonim kaynağın Bloomberg'e yaptığı bildirime göre Apple şu an Sharp ile bir sonraki nesil iPhone için OLED ekranların anlaşmasını yapmaya çalışıyor.

Bu haberler Sharp'ın yaptığı harcama planından sonra geldi. Açıklamada Sharp 570 milyon doları OLED üretimi için sakladığını bildirdi. Bloomberg'in dediğine göre Sharp, bu OLED ekranların üretimine 2018'de başlamayı planlıyor.

OLED, yani "organic light emitting diode", LCD'lerden farklı olarak arka ışık gerektirmeyen bir görüntü sistemi. Bunun yerine OLED ekrandaki her piksel kendini aydınlatma özelliğine sahip. Bu sayade daha ince olan OLED, ayrıca esnekliği ile öne çıkıyor.

Bussinesinsider'da yer alan habere göre, iPhone 8'in donanımları için kritik çalışmalar Apple'ın İsrail'deki ofisinde sürdürülüyor.

İsrail'deki ofiste çalışan Bir Apple personelinin ifadelerine dayandırılan haberde, gelecek yıl radikal değişiklikler ile piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 8'in tasarımı İsrail'in Herzliya'daki ofisinde geliştiriliyor.

Hatta İsrail'deki ofiste  sadece iPhone 8 için değil Apple'ın diğer ürünleri için de mesai harcanıyor.

İsrail'deki ekibin Apple'ın gelecek için planladığı ürünler üzerinde çalıştığı ve bu projelerin de iPhone 8 hakkında ipuçlarını içerildiği öğrenildi.

Çok fazla bilgi paylaşmayan Apple çalışanı, yeni ipHone 8 için verdiği sınırlı bilgilerde, cihazın birçok özelliğinin iPhone 6s ve iPhone 7'den  farklı olacağını ifade etti.

iPhone 7 lansmanı sonrası Apple, için geçmiş iPhone'lardan çok daha farklı ürün ortaya çıkaramadığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

2017'DE 7S DEĞİL iPHONE 8 PİYASAYA SÜRÜLEBİLİR

Apple'ın geçmişteki tercihlerine bakılacak olursa, 2017 yılı içerisinde yeni bir iPhone 7S lansmanı yapması gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.