iPhone 8'den sınırları zorlayacak sistem

iPhone 8'den sınırları zorlayacak sistem

iPhone 8 ile ilgli yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor.

Apple, HomePod yazılımının ilk sürümünü piyasaya sürmüş ve meraklı geliştiricilerin kodları açıp incelemesine izin vermişti. HomePod yazılımı sayesinde bu sefer iPhone 8’deki Face ID özelliğinin gelişmiş fonksiyonları ortaya çıktı. Dahası, kod, Face ID'nin üçüncü parti uygulamalarla destekleneceğini ve Touch ID'nin şimdi olduğu gibi destekleneceğini belirtiyor. Elbette Face ID, Apple Pay ile de neredeyse uyumlu çalışacak.

Face ID özelliğinin cihaz masanın üzerinde dururken bile hızlı bir şekilde yüz tanıması gerçekleştirebileceği söyleniyor. Ekranın kapalı olması ve açısı özelliğin çalışmasını etkilemeyecek. Üstelik bu özelliğin sürekli aktif olarak çalışması batarya süresini de olumsuz etkilemeyecek.

Sistemin Samsung’un Iris tarayıcısına nazaran daha güvenli ve daha hızlı olacağı ifade ediliyor. HomePod ürün yazılımında Face ID'nin fazladan bir güvenlik katmanı nasıl ekleyebileceğini gösteren bir şey daha var. "AUTOLOCK" olarak adlandırılan bu özellik, kayıtlı bir yüz tespit ettiğinde otomatik olarak iPhone'u kilitleyen bir güvenlik seçeneği olabilir. Bu, parola yöneticileri ve bankacılık/finans uygulamaları gibi hassas uygulamalar için yararlı olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.