iPhone'un o modelini bekleyenlere kötü haber

iPhone'un o modelini bekleyenlere kötü haber

Apple'ın 2019 yılında 3 arka kameraya sahip en az bir iPhone modeli piyasaya sürebileceğini sizlere aktarmıştık ama Apple'ın lens sağlayıcılarından Largan Precision’a göre bu durum 2019’dan önce gerçekleşmeyecek.

Deutsche Securities analisti Jialin Lu, Apple'ın 2019 yılında 3 arka kameraya sahip en az bir iPhone piyasaya süreceğini iddia etmişti. Lu, üç lensli kamera sisteminin, stereoskopik görüş yoluyla gelişmiş 3D algılamayı mümkün kılacağına inanıyor ve iki sensör, farklı açılardan tek bir nesnenin görüntülerini yakalayabiliyor. Ancak Apple’ın lens sağlayıcı Largan Precision, bunun 2019’dan önce asla mümkün olmayacağını söyledi.

Largan Precision'a göre 7 katmanlı plastik lenslerin temin edilmesi en erken 2019 yılında başlanacak. Yani Apple üç kameralı telefon yarışına geç katılacak. Öte yandan 2019’da periskopa benzeyen yatay kamera kurulumlarının da ARTış göstereceği belirtiliyor. Bu lensler 5 kat optik yakınlaştırma yapabilecek.

iPhone X'in ön tarafındaki TrueDepth sistemi gibi, üç kamera teknolojisi arka 3D algılamanın artırılmış gerçeklik amaçları için kullanılacağını öne sürüyor. Gelecek iPhone’lar 3D algılama yetenekleri ile donatılacak. 

Bloomberg'ten Alex Webb, Apple’ın lazer ışınlarının nesnelere vurup geri sekmesi yoluyla 3 boyutlu modelleme üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Lu, bunun yerine üçlü kamera sistemi kullanılacağına inandığını bildirdi. 

Apple CEO'su Tim Cook, art arda artırılmış gerçeklik konusundaki derin ilgisini defalarca dile getirdi. Apple, geçtiğimiz yıl ARKit platformunu piyasaya sürdü ve geliştiricilerin iOS 11'de iPhone ve iPad'ler için artırılmış gerçeklik uygulamaları oluşturmasını sağladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.