Irak Türkmen Cephesi'ne yapılan saldırıya kınama

Irak Türkmen Cephesi'ne yapılan saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Irak'ta Türkmen Cephesi Güvenlik Dairesi eski sorumlularından Ahmet Tahir'in öldürüldüğü terör saldırısına yönelik kınama mesajı yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Irak Türkmen Cephesi’nin Güvenlik Dairesi eski sorumlularından Ahmet Tahir’in Kerkük’te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiğini derin üzüntüyle öğrendik. Bu hain terör saldırısını kınıyoruz" dedi.

flag-of-the-iraqi-turkmen-front.png

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Irak’ın Kerkük şehrinde gerçekleşen suikast hakkındaki soru üzerine yaptığı açıklamada "Irak Türkmen Cephesi’nin Güvenlik Dairesi eski sorumlularından Ahmet Tahir’in bugün (3 Mart) Kerkük’te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiğini derin üzüntüyle öğrendik. Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Bu terör eylemi, Irak’ın kurucu ve asli unsuru olan Türkmenlerin huzuruna ve güvenliğine kastettiği gibi, Irak’ın istikrarını da hedef almaktadır. Irak makamlarının, saldırının faillerini ivedilikle tespit ederek yargı önüne çıkarmalarını bekliyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.