İŞKUR İzmir’den ‘büyükannelere’ ziyaret

İŞKUR İzmir’den ‘büyükannelere’ ziyaret

Büyükanne Maaşı Projesi’nden İzmir’de faydalanan ailelere İŞKUR İzmir İl Müdür Vekili Emin Dank ziyarette bulundu

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın (ÇSGB) başlattığı, çalışan annenin yerine kan bağı olan bir ferdin bakıcı olmasına teşvik eden Büyükanne Maaşı Projesi’nden 10 il de toplam 6 bin 500 aile yararlanmaya hak kazandı.

ÇSGB Büyükanne Maaşı Projesi kapsamında, annenin fiilen çalışıyor olması kaydıyla, 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 TL karşılıksız maddi destek veriliyor.

İzmir’den bin aile hak kazandı

Kadın İstihdamının Desteklenmesi amacıyla ÇSGB tarafından gerçekleştirilen Büyükanne Projesi’nden yararlanan İzmirli aileler ilk desteklerini aldı. İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Emin Dank, Konak ilçesinde ikamet eden ve projeden yararlanan Saraç ve Yönder ailelerini ziyaret etti.

İl Müdür Vekili Emin Dank, “Projenin amacının 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere verilen yardım ile hali hazırda çalışıyor olan kadınların işgücü piyasasından çekilmelerini önlemek ve çocuklara büyükanneleri ile birlikte büyüme imkânı sağlayarak kültür aktarımına destek olmaktır. Projenin uygulandığı iller; Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Gaziantep olarak belirlenmiştir. Projenin süresi 12 aydır. İzmir’de bin aile projeden faydalanmaya hak kazanmıştır” dedi.

Torun sevgisi her şeyden öte

2 yaşındaki torunu Enver Kurumuş’a bakan Hayriye Saraç ve 9 aylık torunu Fatma Deniz’e bakan Fatma Yönder; proje için sağlanan destekten ötürü teşekkürlerini ileterek; torun sevgisinin bambaşka olduğunu, bu ilişkinin ekonomik değerle ölçülemeyeceğini, alınan ücretin de yine torunlarının ihtiyaçları için harcandığını söylediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.