İŞLETMELER REKABETTE PAYDAŞLARINA ODAKLANIYOR

İŞLETMELER REKABETTE PAYDAŞLARINA ODAKLANIYOR

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle düzenlenen Tüketici Hukuku Sempozyumu’nda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, yoğun rekabet nedeniyle işletmelerin tüketicileri paydaş olarak gördüğün ve buna odaklandığını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi ile Adalet Meslek Yüksekokulu işbirliğinde 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü olması nedeniyle düzenlenen Tüketici Hukuku Sempozyumu, DEÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tüketici haklarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, tüketici haklarının günümüzde firmalar açısından daha da önemli hale geldiğini söyledi.

Tüketici haklarının önemine dikkat çeken Aslanertik, “Firmalar açısından bakarsak, tüketici hakları çok önemli bir araç haline gelmiş durumunda. Firmalar kendilerini ön plana çıkarmak için pazarlama tekniği olarak kullanmaya başladı. Bunun nedeni önce işletmelerin sonra dünyanın sürdürülebilirliğinin önem kazanmış olması. İşletmeler sadece mal ve hizmet sunarak piyasa da varlığını sürdüremeyeceklerinin farkındalar. Bu nedenle de bazı sivil toplum kuruluşlarından veya bir takım standart sunan organizasyon şirketlerinden alınmış onayları vurgulayarak reklamlar yapılıyor. Tüketiciye önemsendiği duygusu vurgulanarak,  tüketiciler birer paydaş olarak değerlendiriliyor. Çünkü firmalar yoğun rekabet ortamında bunu yapmak zorunda olduklarını biliyorlar” diye konuştu.

Bu noktada konunun tüketici hukuku çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Aslanertik, “Tüketici hukukunun örtüştüğü çok sayıda alan var. Bu yüzden konuyla ilgili çok değerli katılımcılarla yapılan bu sempozyumu düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

TÜKETİCİ HAKLARI CAN SİMİDİ

Tüketici hak ve hukukunun korunmasının önemli olduğunu ifade eden Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Oğuz Sancaktar, “Hukukta teori ve uygulama birbirinden farklıdır ama birbirini tamamlayan hususlardır. Hepimiz tüketiciyiz. Sağlık, eğitim ve gıda gibi konularda tüketicinin hak ve hukukunun korunması her geçen gün önem kazanıyor. Vahşi rekabetin olduğu piyasada, tüketici hakları can simidi gibidir. Bu etkinlikle de farkındalık oluşturmak ve tüketici haklarının hukuki yanlarını masaya yatırmak istedik” ifadesinde bulundu.

Programda kısa bir konuşma yapan Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Şimşek ise hukukta tüketicinin korunmasına ilişkin birçok hak arama yolunun bulunduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Sancaktar, katılımlarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslanertik’e teşekkür plaketi takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.