“İşsizlik sorununa çözüm üretmeliyiz”

“İşsizlik sorununa çözüm üretmeliyiz”

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD), Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Türkiye’de işsizliğin en büyük sorunu olduğuna dikkat çekerek, bu soruna en kısa sürede çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi

 

 Nitelikli işgücüne de ne yazık ki ulaşamadıklarını anlatan Yöndem, bu nedenle üretimde büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.  
KESİAD’ın sanayicileri alanında uzman kişilerle buluşturan Nisan ayı Perşembe kahvaltılarının konuğu Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila oldu. Kemalpaşa Ramada Otel’de Akan Global Lojistik (AGL) sponsorluğunda gerçekleştirilen kahvaltıda, AGL yetkilileri sanayicilere Ekonomi Bakanlığı’nın teşvik ve destek programlarından bahsederken, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) yetkilileri ise üniversite-sanayi işbirliği konusunda atılabilecek adımları anlattı. Etkinliğin onur konuğu Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise, Kemalpaşalı sanayicilere sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti.

En büyük sorun işsizlik

Toplantıda konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, ülke ekonomisinin 2017’nin ilk çeyreğindeki görüntüsünü genel hatlarıyla ele alarak “2017’nin ilk çeyreğinde ne yazık ki üretimde bir küçülme göze çarpıyor. Buna rağmen aynı dönemde ihracat rakamlarımızın artmış olması bizim için sevindiricidir. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra geçtiğimiz günlerde işsizlik rakamları acı bir tabloyu net bir biçimde gözler önüne serdi. Bugün ülkemizin en büyük problemi işsizliktir. Şu an sanayicimiz nitelikli iş gücüne hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor. Öncelikle bu sorunların çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Sosyal sorumluluk milyonda bir hatayı bile kaldırmaz”

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise, “Bornova ve Kemalpaşa’nın birbirine çok yakın ve birbirini çok yakından etkileyen iki ilçe olduğunu söyledi. Bu nedenle  Kemalpaşalı sanayicileri çok önemsediklerini anlatan Olgun şöyle konuştu: “Bornova Belediyesi olarak her alanda sosyal sorumluluk projeleri önceliğimiz. Burada bulunan kıymetli sanayicilerimizle de zaman zaman bu konularda ortak projelere imza atıyoruz. Sosyal sorumluluk milyonda bir hatayı bile kaldırmayacak kadar hassas bir iş. Biz de bu hassasiyeti her zaman göstermeye çalışıyoruz” dedi.Etkinlik, konuk konuşmacılara plaket takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.