İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİNİN DİPLOMASI TÜM DÜNYADA GEÇERLİ!

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİNİN DİPLOMASI TÜM DÜNYADA GEÇERLİ!

İstanbul Aydın Üniversitesi, “dünya üniversitesi” vizyonu ile mezunlarına dünyanın her yerinde lisansüstü eğitim ve iş imkanları sunuyor.

Eğitimde uluslararasılaşmakonusunda Türkiye’nin öncü yükseköğretim kurumlarından biri olan İstanbul AydınÜniversitesi, geliştirdiği uluslararası işbirlikleri sayesinde öğrenci vemezunlarına dünyanın her yerinde lisansüstü eğitim alma ve iş bulma fırsatlarısunuyor.

450 ÜNİVERSİTEYLE İŞBİRLİĞİ

Bağlı bulunduğu Avrupa KrediTransfer Sistemi (AKTS) ve mezunlarına verdiği diploma eki sayesinde öğrencilerineAvrupa Yükseköğretim Bölgesi’nde geçerli bir diploma sunan İstanbul AydınÜniversitesinin öğrenci ve mezunları, bu imkan sayesinde Avrupa Birliğiülkelerinde eğitim alma ve çalışma olanaklarına sahip oluyor. İAÜ öğrenci vemezunları ayrıca, aralarında dünyanın en köklü üniversitelerinin de yer aldığı450 farklı üniversiteyle geliştirilen ikili işbirlikleri sayesinde, bir dünyaüniversitesinde eğitim görmenin bütün avantajlarından, küresel ölçekteyararlanabiliyor.

MEZUNLARA YURT DIŞINDA ÜCRETSİZ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM

İstanbul Aydın Üniversitesi ayrıca, sunduğu “Onur Bursu” kapsamında öğrencilerine yurt dışında ücretsizyüksek lisans ve doktora eğitimi imkânı da sunuyor. Buna göre, İstanbul AydınÜniversitesinin, Dil puanıyla tercih edilen bölümlerinin dışındakilerinden biriniilk üç sırada tercih eden; ÖSYM tarafından yerleştirilen ve öğrenimini İstanbulAydın Üniversitesinde sürdüren, ek puansız YGS ve LYS sonuçlarına göre; ilk500’de bulunan öğrencilere ücretsiz yüksek lisans ve doktora eğitimi ve aylık500 TL nakdi burs desteği; 501 ile 1000 arasındaki öğrencilerine ise yurtdışında ücretsiz yüksek lisans eğitimi ve yine aylık 500 TL nakdi burs desteğisağlanıyor. Bunun için de tek şart, öğrencinin yurt dışında alacağı yükseklisans ve doktora eğitimlerini, İstanbul Aydın Üniversitesinin belirleyeceğiyükseköğretim kurumlarında alması.

AKTS VE DİPLOMA EKİ NE İŞE YARIYOR?

İstanbul Aydın Üniversitesi,bütün bölümlerinde Avrupa Kredi Transfer Sistemi’ni (AKTS) doğru bir şekildeuygulayan yükseköğretim kurumlarına, Avrupa Komisyonu tarafından verilen,kurumun prestij ve kalitesini artıran AKTS Etiketi (ECTS Label) ve Diploma EkiEtiketi (DS Label) ödüllerine sahip. Uluslararası ölçütlere göre değerlendirilerekverilen bu akreditasyon belgeleri, sahip olan üniversiteye uluslararasıtanınırlık ve güvenilirlik kazandırıyor. İstanbul Aydın Üniversitesinin mezunolan tüm öğrencilerine verdiği Diploma Eki (DE) ise, uluslararası platformdaakademik ve mesleki tanınırlık sağlamayı amaçlayan, öğrencilerin yükseköğretimdiplomalarına ek olarak verilen tamamlayıcı nitelikte bir belge. İçeriği,Avrupa Komisyonu ve UNESCO/CEPES tarafından hazırlanan Diploma Eki’nde, alınanderece ile ilgili bilgiler, derecenin düzeyi, içeriği ve kullanım alanları ilebirlikte ulusal eğitim sistemi, üniversitenin eğitim ve değerlendirme sistemigibi bilgilere yer veriliyor. Diploma eki, diplomaların Avrupa Birliğidüzeyinde kabul gördüğü ve Avrupa Birliği kapsamındaki üniversitelerin diplomalarıylaeş değer kabul edilen bir “Mükemmellik Belgesi” olarak biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.